Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.
Billedserier
Hent Adobe Flash player
I form til livet
Der var fart over feltet på SeniorHøjskolen, da 26 aktive kursister deltog i kurset "I form til livet". Traveture langs Vesterhavet, ved Limfjordens Bakker og Bølger samt i Klosterheden Plantage, hvor der blev kigget efter bæverhytter, dæmninger og fældede træer. Der var også vandmotion, spinning og fysiske øvelser på programmet, så pulsen kom op og musklerne sat på overarbejde. Masser af latter - men også en mere alvorlig snak omkring livsovergange, livskraft og livsmod, når livet udfordrer.

"Det lysner over agres felt" - 2 ugers højskole med gennemgående tema - kursus 24


2 ugers almen højskole med gennemgående temaer, foredrag og ekskursioner

Velkommen til 14 dage hvor du for alvor kan fordybe dig i et bestemt emne. En stor del af undervisningen foregår nemlig i 1 af 3 selvstændige temaforløb (24 timer), som er beskrevet nedenfor.

Derudover er der selvfølgelig fælles foredrag og ekskursioner.

Fælles ekskursioner
• Kloster Mølle
• Toftum Bjerge
• Trans
• Bovbjerg
• Vesterhavet

På dette kursus kan du vælge 1 af følgende temaer, der følges hele kurset  - Ved tilmelding skal det ønskede temaforløb oplyses
TEMA 1 - NATUR
Naturekspeditioner med indlagte vandreture 4-6 km

v/Julietta P. Jensen

Et højskoleophold sprængfyldt med naturoplevelser, fysisk aktivitet (vandreture), foredrag og fællesskab.
Ulven er tilbage i den danske natur efter 200 års fravær, og udsatte bævere spreder sig lystigt i det ganske land. Samtidigt forsvinder sårbare arter, og nye arter dukker op.
Nogle af dem udvikler sig endda til invasive arter - der er dynamit og dynamik i dansk natur netop nu. Vi skal ud på opdagelse, fyldes med natur i sind og krop, diskutere natursyn og sende tanker på himmelflugt.
Der er 3 heldagsekskursioner;
Nationalpark Thy,
Limfjordsøen Fur,
Hindø, Vind hede og Stråsø Plantage
samt en eftermiddagstur i Klosterheden Plantage på sporet af bæverne i skoven
- en buket af forrygende landskaber og mangfoldig natur.
Der vil være oplæg til alle ekskursionerne.
Husk praktisk tøj og vandresko - vi er ude uanset vejr og vind.
De ekstra ekskursioner gør, at der er en ekstra pris for dette tema på kr. 350,- i alt.

TEMA 2 - KULTUREKSPEDITIONER
Steder og fortællinger

v/Lise Rokkjær & Flemming Nees

Her tilbydes I et ret overskueligt, men helt fantastisk tema.
Der er steder og personer, der i vores bevidsthed hører mere eller mindre sammen. Sådan er det også med bestemte hændelser og steder.
Dette kursus er om steder, personer og hændelser - og deres fortællinger. En kombination af fortællinger på skolen og ekskursioner til udvalgte steder:
• Aakjær og Jenle
• Kaj Munk og Vedersø  præstegård
• Thit og Johannes V. Jensen og  Farsø blot for at nævne nogle.
Vi skal også beskæftige os med ”Fiskerne” af Hans Kirk og besøge Harboøre. Vi skal se på verdens største søslag, Jyllandsslaget, der foregik i 1916 og besøge det nye ”Sea War museum” i Thyborøn. Og mere kommer til.
Sådan vil temaet give indblik i menneskers liv og fællesskabers styrke og svagheder. Og så vil vi besøge steder med stor kraft og skønhed.
Der er en ekstra udgift på kr. 300,- til ekskursioner.

TEMA 3 - KREATIVE VÆRKSTEDER
Raku - Østens forunderlige keramik

v/Kristian Tikjøb

Ler er et fantastisk materiale. Det er vidunderligt at have i hænderne. Lerets plastiske egenskaber gør det velegnet til relief, skulptur og design. Mennesket har altid levet med leret, milebrænding, pottemageri, stentøj og porcelæn.
Vi skal arbejde med nogle af lerets spændende teknikker og afslutte den keramiske proces i Raku. Raku er en mageløs keramisk proces, der oftest ender med meget smukke resultater.
Først former du dine emner i ler. Det kan være skåle, fade, vaser, krukker, relief og skulptur. Så følger tørring, forglødning og arbejde med glasur. Herefter er det ren magi! Udendørs forglødes dine emner på ny, og siden reduceres de under savsmuld. Det giver ild og røg, men kort tid efter kan du fiske dit emne ud af bålet og nyde dets overraskende skønhed. Et valgfag for såvel øvede som uøvede.
Der er en ekstra-udgift på ca. kr. 300,- afhængig af ens eget materialeforbrug
Tilknyttet fil:    Program kursus 24 (1569 Kb)
Seniorhøjskolen Nørre Nissum  |   Degneparken 22, Nørre Nissum  |   7620  Lemvig  |   97 89 10 11  |   kontor@seniorhoejskolen.dk