Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.
Billedserier
Hent Adobe Flash player
I form til livet
Der var fart over feltet på SeniorHøjskolen, da 26 aktive kursister deltog i kurset "I form til livet". Traveture langs Vesterhavet, ved Limfjordens Bakker og Bølger samt i Klosterheden Plantage, hvor der blev kigget efter bæverhytter, dæmninger og fældede træer. Der var også vandmotion, spinning og fysiske øvelser på programmet, så pulsen kom op og musklerne sat på overarbejde. Masser af latter - men også en mere alvorlig snak omkring livsovergange, livskraft og livsmod, når livet udfordrer.

Glæden ved det godt fortalte


Den gode historie og den store fortælling i litteraturens verden

Når vi læser litteratur, anspores vi til en forståelse af den personlige erfaring og den fælles historie. I læsningen føres vi et andet steds hen - og fra dette nye sted kan vi se os selv udefra og forstå sammenhænge både i det nære, her og nu, men også i et større perspektiv.
Vi går ombord i nogle af de store klassikere, og afsøger de synlige spor, de har afsat i vores nutid. Samtidig kigger vi ind hos nutidige forfattere, undersøger hvad de har på sinde, og hvor de har inspirationen fra.
Gammelt møder nyt... Jeppe Aakjær og Jan Sonnergaard - har de mon et fælles anliggende? Har spændingsromanerne mon noget dybere at fortælle? Findes der i den nyere litteratur bud på den store fortælling? En historie, der kan forklare os for os selv: hvad laver vi her, hvor kommer vi fra, hvor er vi på vej hen.

Valgfaget rummer en ekskursion til Aakjærs digterhjem Jenle, en bustur der medfører en ekstra udgift på 50 kr.
Jenle
Seniorhøjskolen Nørre Nissum  |   Degneparken 22, Nørre Nissum  |   7620  Lemvig  |   97 89 10 11  |   kontor@seniorhoejskolen.dk