Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.
Billedserier
Hent Adobe Flash player
I form til livet
Der var fart over feltet på SeniorHøjskolen, da 26 aktive kursister deltog i kurset "I form til livet". Traveture langs Vesterhavet, ved Limfjordens Bakker og Bølger samt i Klosterheden Plantage, hvor der blev kigget efter bæverhytter, dæmninger og fældede træer. Der var også vandmotion, spinning og fysiske øvelser på programmet, så pulsen kom op og musklerne sat på overarbejde. Masser af latter - men også en mere alvorlig snak omkring livsovergange, livskraft og livsmod, når livet udfordrer.

Litteratur og film - den fælles fortælling fra ord til billede - kursus 4A


Litteratur er en ældgammel kunstart, mens film og filmmediet stadig er en yngling med sine 120 år på bagen. Traditionelt
har filmen hentet mange gode historier i litteraturens verden - om de så også blev til gode film, det kan man nu og da diskutere.

Hvad er forskellen på litteratur og film?

Det vil vi forsøge at blive klogere på og undersøge, hvad der adskiller de to medier og hvad, der binder dem sammen.

Hvordan filmatiserer man en roman? Det vil en erfaren filminstruktør fortælle os om.

Der bliver rigeligt med stof til fælles debat og diskussion ud fra foredrag, oplæg og ekskursioner. Og vi udnytter selvfølgelig det sidste februarmørke - Vi skal se film.

Foredragsholder
Filminstruktør Nils Malmros, om filmen ”Barbara”, der er en filmatisering af Jørgen Frantz Jacobsens roman af samme navn.

Ekskursioner
• Biografudflugt til Bio-Huset Lemvig. Vi ser en aktuel film og hører fortællingen ”Fra Filmteater til moderne kulturhus”
• Vesterhavet

Arrangement
”Revyens Damer” v/Liselotte Krogager

Kursusleder
Lise Rokkjær
Tilknyttet fil:    Program kursus 4A (1099 Kb)
Seniorhøjskolen Nørre Nissum  |   Degneparken 22, Nørre Nissum  |   7620  Lemvig  |   97 89 10 11  |   kontor@seniorhoejskolen.dk