Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.
Billedserier
Hent Adobe Flash player
I form til livet
Der var fart over feltet på SeniorHøjskolen, da 26 aktive kursister deltog i kurset "I form til livet". Traveture langs Vesterhavet, ved Limfjordens Bakker og Bølger samt i Klosterheden Plantage, hvor der blev kigget efter bæverhytter, dæmninger og fældede træer. Der var også vandmotion, spinning og fysiske øvelser på programmet, så pulsen kom op og musklerne sat på overarbejde. Masser af latter - men også en mere alvorlig snak omkring livsovergange, livskraft og livsmod, når livet udfordrer.

Vestkystekspeditioner - Krigens og kulturens spor - kursus 4B


"Hvad hånden former, er åndens spor" skriver Johs. V. Jensen i den smukke sang "Hvor smiler fager..". Og sådan smiler landet fagert og gemmer samtidig på spor af ånd - både fredens ånd og krigens ånd.

I Vestjylland er der specielle spor og det er nogle af disse, vi vil se nærmere på gennem ekskursioner og belyse gennem foredrag og film. For som Jensen videre skriver, "vil selv du fatte dit væsens rod, skøn på de skatte, de efterlod." Både de lyse og de dystre skatte, for "alt er sJæl af dem, der har bygget riget."

Krigens spor er bl.a. de enorme bunkersanlæg langs den jyske vestkyst.

Religionens spor er vækkelserne med Bøvling og Harboøre som yderpunkter.

Erhvervenes spor er bl.a. havnebyerne, fiskeriet og de mange strandinger

Ekskursioner
· Hanstholm
· Harboøre
· Flyvholm
  m.fl.

Kursusleder
Asger Gyldenkærne
Tilknyttet fil:    Program - kursus 4B (1301 Kb)
Seniorhøjskolen Nørre Nissum  |   Degneparken 22, Nørre Nissum  |   7620  Lemvig  |   97 89 10 11  |   kontor@seniorhoejskolen.dk