Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.
Billedserier
Hent Adobe Flash player
I form til livet
Der var fart over feltet på SeniorHøjskolen, da 26 aktive kursister deltog i kurset "I form til livet". Traveture langs Vesterhavet, ved Limfjordens Bakker og Bølger samt i Klosterheden Plantage, hvor der blev kigget efter bæverhytter, dæmninger og fældede træer. Der var også vandmotion, spinning og fysiske øvelser på programmet, så pulsen kom op og musklerne sat på overarbejde. Masser af latter - men også en mere alvorlig snak omkring livsovergange, livskraft og livsmod, når livet udfordrer.

Europas kriser - Om at være dansk og europæer i globaliseringens tid - kursus 4C


Briterne melder sig ud af EU, Tyskland og Frankrig overvejer nye strategier, Putin spiller med musklerne, der er flere flygtninge i verden end nogensinde - og nogle af dem kommer til os.

Hvad er vores rolle som danskere eller dansk-europæere? Skal vi sætte bom ved Rudbøl grænse, holde (dårligt stillede) immigranter ude, eller skal vi til at opfatte os selv som verdensborgere - kosmopolitter. Eller er det bedre at sige som digteren Per Højholt i sin tid: "Jeg har brug for et land at være europæer i".

Har "vi" for eksempel et medansvar i Ukraine? Har vi et medansvar for den evindelige krise i Grækenland? For terrorbekæmpelsen og Europol? For de immigranter, der skyller op ved Lampedusa, Gibraltar  eller Lesbos?

Identitetsspørgsmålet er centralt på alle leder, også politisk, fordi identitet handler om vores forhold til "de andre" - de nærmeste andre, dem vi lever sammen med som samfund, og dem, der netop er uden for vores samfund.

Det er nogle af de spørgsmål, vi skal tale om på kurset, der består af oplæg til de enkelte emner og diskussioner, hvor alle kan være med.

Foredragsholder
Ole Christensen, MEP

Kursusledere
Flemming Nees & Ole Aabenhus
Tilknyttet fil:    Program - kursus 4C (2181 Kb)
Seniorhøjskolen Nørre Nissum  |   Degneparken 22, Nørre Nissum  |   7620  Lemvig  |   97 89 10 11  |   kontor@seniorhoejskolen.dk