Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.
Billedserier
Hent Adobe Flash player
I form til livet
Der var fart over feltet på SeniorHøjskolen, da 26 aktive kursister deltog i kurset "I form til livet". Traveture langs Vesterhavet, ved Limfjordens Bakker og Bølger samt i Klosterheden Plantage, hvor der blev kigget efter bæverhytter, dæmninger og fældede træer. Der var også vandmotion, spinning og fysiske øvelser på programmet, så pulsen kom op og musklerne sat på overarbejde. Masser af latter - men også en mere alvorlig snak omkring livsovergange, livskraft og livsmod, når livet udfordrer.

Limfjordens digtere - Forunderlige landskaber og forrygende forfattere - kursus 26A


Limfjorden binder sammen og den giver udsyn, sådan som vand og fjorde gør. Er det så derfor, der er skrevet så megen litteratur på kanten af fjorden?

Limfjordsegnene har en lang række forfatterskaber med stor litteraturhistorisk værdi og betydning. Forfatterskaber, der indgår i Limfjordsegnens kulturhistorie er interessante, fordi de ikke kun er bundet til det lokalhistoriske men også rækker ud over det lokale og nære. De har fået indflydelse på såvel litteratur- som kulturhistorien og har dermed også haft indflydelse på Danmarks udvikling.

Hvem var de store Limfjordsforfattere?

Hvorfor var det netop omkring Limfjorden, der opstod et stort og sprudlende kunstnerisk miljø omkring det 20. århundrede?

På kurset vil vi i fællesskab undre os, kigge ind hos forfatterne og besøge de særlige steder.

Kurset byder på foredrag, fortællinger, sange og ekskursioner og inviterer til fællesskab og diskussion.

Foredragsholder
Jens Smærup Sørensen, forfatter

Ekskursioner
· Gjellerodde  og Thøger Larsens Lemvig
· Buchholtz Hus i Struer
· Salling og Jenle, Jeppe Aakjærs digterhjem

Arrangement
Koncert med Gospel D'Light

Kursusleder
Lise Rokkjær
Tilknyttet fil:    Program - kursus 26A (1040 Kb)
Seniorhøjskolen Nørre Nissum  |   Degneparken 22, Nørre Nissum  |   7620  Lemvig  |   97 89 10 11  |   kontor@seniorhoejskolen.dk