Corona & retningslinjer

Ja, vi er her

SeniorHøjskolen åbnede igen 28. april!!!!

Når vi gennemfører vores kurser, sker det efter retningslinjerne beskrevet nedenfor.
  • Hvis du ikke er færdigvaccineret minimum 14 dage før kursusstart og har et coronapas
  • Eller du er testet positiv indenfor de sidste 6 måneder (har haft corona)
- så skal du kunne fremvise et negativt testresultat, der maksimalt er 72 timer gammelt.

I løbet af højskoleopholdet vil du under vejledning skulle foretage selvtest en til to gange.
 
Nedenfor finder du også linket til Sundhedsstyrelsens vejledning "Sådan bruger du dit corona-pas".
 
(Skulle det ske, at vi bliver nødsaget til at aflyse flere kurser grundet Covid-19, tager vi kontakt til jer hurtigst muligt).
 

Sådan forholder vi os til Corona-retningslinjerne på SeniorHøjskolen

Kære kursist på SeniorHøjskolen
 
Velkommen til højskole med fællesskab, fordybelse og forundring – i en Corona-tid. Vi glæder os meget til at se dig på kurset. Hele personalet har lagt sig i selen for at opholdet skal blive næsten som det plejer med foredrag, fællessang og formidable retter på tallerkenen.
 
Hvis du ikke er vaccineret 1. gang (for mere end 14 dage siden) og har et coronapas eller været testet positiv indenfor de sidste 6 måneder, så skal du kunne vise et negativt testresultat, der er maksimalt 72 timer gammelt. I løbet af højskoleopholdet vil du under vejledning skulle foretage selvtest en til to gange.
 
Selv om mange efterhånden er vaccineret og vi har fået coronapas, så er der stadig en række hensyn, som vi skal hjælpe hinanden med at overholde:
 
De kendte regler om at holde en til to meters afstand, hoste i ærmet og huske at have god håndhygiejne gælder stadigvæk. Det er ikke krav, at man skal bruge mundbind indendørs, men du er velkommen til at gøre det. Der skal stadigvæk bruges mundbind, når der køres i bus.
 
På højskolen vil vi organisere jer i familiegrupper på cirka 8 personer. Familiegruppen er den gruppe, som man spiser sammen med, og sidder sammen med i foredragssalen og i bussen. I familiegruppen fraviges kravet om at holde en meters afstand.
 
Når man ikke er sammen med sin familiegruppe, så gælder afstandskravet om en til to meters afstand til dine medkursister – og altid to meters afstand, når der synges fællessang. Vi undgår stadigvæk håndtryk og kram.
 
Det er også en god idé, at man altid bruger sit eget toilet på værelset.
 
Der kan være aktiviteter og situationer i undervisningen, hvor anbefalingerne om afstand ikke kan efterleves. I disse situationer skal der være opmærksomhed på anbefalingerne om god hygiejne.
 
Ved lokaleskift skal du vaske hænder eller spritte hænder. Det er vigtigt, at du husker at afspritte hænderne på vej ind og ud af spisesalen.
 
Vi beder også om, at I ikke besøger hinanden på værelserne, med mindre at I er i familiegruppe sammen. Husk også at lufte ud morgen og aften i mindst 10 minutter.
 
Hvis du vil læse din daglige avis under opholdet, så skal du sørge for at få den omdirigeret. For at mindske smitterisikoen, så er der ikke aviser til rådighed på højskolen.
 
Svømmebassinet er åbent – men kun med plads til 10 personer ad gangen.
 
Hvis et medlem i din familiegruppe bliver syg med Covid-19 under opholdet, så er det et krav fra sundhedsmyndighederne, at alle nære kontakter skal testes. Dette kan vi gøre lokalt med en kviktest – og hvis denne er positiv, så skal man have en PCR-test med hurtigt svar.
 
Når du ankommer til højskolen, så vil kurset begynde med en kort gennemgang af retningslinjerne.
 
Vi glæder os meget til at byde dig velkommen på SeniorHøjskolen.
 
De bedste hilsner
Personalet

Sundhedsstyrelsens vejledning

Kurser på Seniorhøjskolen
30 jun 2021
30 jun 2021
20B | 30.06 - 06.07.21 | 5.150 KR | 1 uge
7 jul 2021
21 | 07.07 - 13.07.21 | 5.250 KR | 1 uge
Se alle kurser