Corona & retningslinjer

Ja, vi er her

Desværre måtte vi starte det nye år med at aflyse årets første kurser.

På de efterfølgende pressemøder blev nedlukningen af Danmark yderligere forlænget for bl.a. højskolerne på grund af smittetal og den britiske mutation, der desværre vinder indpas.

SeniorHøjskolen er fortsat omfattet af covid-nedlukningen - nedlukningen gælder foreløbig indtil 20. april.

Da vi ikke er blvet nævnt i Genåbningsplanen, ved vi desværre ikke på nuværende tidspunkt, hvor på tidslinien, vi ligger. Vi afventer besked fra ministeriet og kontakter de af jer, der vil blive berørt af en evt. forlænget nedlukning.

Vi krydser derfor fingre for, at myndighedernes tiltag virker, så vi snart kan åbne SeniorHøjskolen op igen - så vi trods alt kan gennemføre resten af vores kurser i 2021 som planlagt :-)

Skulle det ske, at vi bliver nødsaget til at aflyse flere kurser grundet Covid-19, tager vi kontakt til jer hurtigst muligt
 
Når vi gennemfører vores kurser, sker det efter retningslinjerne beskrevet nedenfor - her finder du også linket til Sundhedsstyrelsens vejledning "Sådan bruger du dit corona-pas".
 

Sådan forholder vi os til Corona-retningslinjerne på SeniorHøjskolen

Velkommen til SeniorHøjskolen med fællesskab, fordybelse og forundring - i en Corona-tid. 

Hele personalet har lagt sig i selen, for at opholdet skal blive næsten som det plejer med foredrag, fællessang og formidable retter på tallerkenen.

For at vi kan undgå smittespredning på kurset er der en række hensyn som vi skal hjælpe hinanden med at overholde:

De kendte regler om at holde en meters afstand, hoste i ærmet og huske at have god håndhygiejne gælder stadigvæk. På højskolen vil vi organisere jer i familiegrupper på cirka 8 personer. Familiegruppen er den gruppe, som man spiser sammen med, og sidder sammen med i foredragssalen og i bussen. I familiegruppen fraviges kravet om at holde en meters afstand.

Der skal benyttes mundbind eller visir når I står op og bevæger jer på gangene, ligsom der skal benyttes mundbind/visir, når vi kører i bus. Vi anbefaler, at I selv medbringer mundbind/visir.

Når man ikke er sammen med sin familiegruppe, så gælder afstandskravet om en meters afstand til dine medkursister – og to meters afstand, når der synges fællessang.

Ved lokaleskift skal du vaske hænder eller spritte hænder. Det er vigtigt at du husker at afspritte hænderne på vej ind og ud af spisesalen.

Vi beder også om, at I ikke besøger hinanden på værelserne, med mindre at I er i familiegruppe sammen. Husk også at lufte ud morgen og aften i mindst 10 minutter.

Hvis du vil læse din daglige avis under opholder, så skal du sørge for at få den omdirigeret. Der er ikke aviser til rådighed på højskolen, for at mindske smitterisikoen.

Hvis du vurderer at være i en forhøjet risikogruppe ved at blive smittet med Covid-19, så beder vi om, at du fortæller os det før ankomst. Vi opfordrer til at blive testet, så tæt på kursusstart som muligt.

Hvis en af medlemmerne i din familiegruppe bliver syg med Covid-19 under opholdet, så er det et krav fra sundhedsmyndighederne, at alle i familiegruppen skal tage hjem hurtigst muligt.

Der er masser af P-pladser på SeniorHøjskolen, så du er velkommen til at komme i bil, lige som det kan være godt at tage de offentlige transportmidler uden for myldretiden.

Når du ankommer til højskolen, så vil kurset begynde med en kort gennemgang af retningslinjerne.

Vi glæder meget til at byde dig velkommen på højskole med samvær, valgfag og fordybelse.

Sundhedsstyrelsens vejledning

Kurser på Seniorhøjskolen
21 apr 2021
12 | 21.04 - 04.05.21 | 6.750 KR | 2 uger
5 maj 2021
13A | 05.05 - 11.05.21 | 4.950 KR | 1 uge
5 maj 2021
13B | 05.05 - 11.05.21 | 5.250 KR | 1 uge
Se alle kurser