Omtale - Lise Rokkjær

Højskolelærer

Jeg er cand. mag i Litteraturvidenskab og BA i Visuelkommunikation. Og uddannet journalist.

Jeg brænder for den gode historie. Suger og sanser godt fortalte tekster og fryder mig inderligt, når stemninger, billeder og beskrivelser skaber oplevelser. Bliver vildt fascineret, når sproget får noget til at lyse og skinne, så alle kan se det. Når der bliver sat ord på noget, der endnu ikke er fortalt.

God litteratur har ingen bestemt formel. Det kan være romaner, der virkelig tager sproget i brug, sange der rammer noget i tilværelsen eller digte, der griber os i deres egen intensitet. Sproglige ranker, sublime, skønne ord eller finurlige fortællinger. Litteraturen undersøger samfundet, beskriver det, deltager i det. På visse stræk er litteraturen samfundet, eller samfundet lever og ånder gennem litteraturen.

Der er masser af god litteratur, hvis man ved hvor og hvad, man skal lede efter.
Her tænder jeg som højskolelærer pandelygten og oplyser litteraturens mulighedsrum, det rum, der rimer meget godt på højskolens fællesskabsrum. Her kan vi få noget at vide, som vi ikke kunne have sagt os selv. Og blive klædt på - i fællesskab -  til livet i den brogede, vilde og viltre virkelighed.

Kurser på Seniorhøjskolen
2 feb 2022
2 feb 2022
9 feb 2022
Se alle kurser