1. september 2021 28A | 01.09 - 14.09.21 | 19.245 KR | 2 uger

Sensommer i det skotske højland - kultur, natur og gyldne dråber

Tag med Seniorhøjskolen rundt i det skotske højland, hvor natur og vejrlig byder på det bedste af det meste!

Farverne tager pusten fra os, den friske luft giver os den tilbage, og smukke landskaber står i kø sammen med kulturlivet for at gøre hver dag til en skøn oplevelse!

Kurset begynder med 6 døgn på Seniorhøjskolen i Nørre Nissum, hvor I får kulturel, historisk og musikalsk forhåndsviden i form af foredrag, oplæg og koncertoptræden. I vil også blive rystet godt sammen med de andre deltagere på holdet, inden vi drager af. De følgende dage er en rejse med uret rundt i The Highlands - der startes og sluttes i Aberdeen, køres sydpå langs kysten og mod vest til Pitlochrie og Newtonmore og Aviemore helt oppe i The Cairngorm Mountains med den forblæste top Tomnavoulin og de grønne dale, og siden til højlandets ”hovedstad” Inverness. På vejen østover ser vi de hvide strande på den nordvendte kyst, går tilbage i historien på Culloden Battlefield og besøger stendysserne ved Clava Cairns. Turens sidste dage fører os gennem byerne Banff/MacDuff og ud på ’hjørnet’ ved Fraserburgh/Kinnaerd Head, før vi atter vender næsen mod Aberdeen og gør klar til at sige farvel og tak for denne gang.

Undervejs indlægger vi korte vandreture i området, samt besøger udvalgte slotte eller borge, museer, kulturelle knudepunkter og ikke mindre end to whiskydestillerier! Nogle aktiviteter, men ikke alle, vil give mulighed for oversættelse, så kendskab til engelsk er en fordel, men ikke noget krav. Turlederne kan være behjælpelige undervejs, men er ikke simultantolke, så vær ikke bange for at lufte dit eget engelsk. Det kan sagtens gå sammen med den rullende højlandsdialekt.

Vejret er en del af Skotlands charme, så vær forberedt på, at det kan veksle mellem sol, regn, tåge og blæst i den uge, vi er der. Så medbring udover godt fodtøj til vandreture også regntøj, hue og handsker, samt en trøje eller en fleece til lidt kølig luft oppe i højderne.

Prisen inkluderer bus til Esbjerg Lufthavn t/r, fly til Aberdeen t/r, overnatning på maleriske og hyggelige små hoteller eller pensionater, helpension og diverse adgangsbilletter samt kørsel med skotsk busselskab og lokalkendt chauffør.

Vigtigt: Dagsaktiviteterne indbefatter vandreture på 3-5 km i kuperet terræn, og både hoteller og seværdigheder byder på trapper, så rejsekurset er desværre ikke
egnet for gangbesværede.

HIGHLIGHTS
Dunottar Castle
Montrose Air Station Heritage Centre
Craigvinean Forest
Dewar’s World of Whisky
Newtonmore Highland Folk Museum
The Clan MacPherson Museum
Inverness
Culloden Battlefield
Clava Cairns
Glenglassaugh Whisky Distillery
Museum of Scottish Lighthouses
Fyvie Castle
Aberdeen City

ARRANGEMENTER
koncert med skotsk folkemusik

FOREDRAGSHOLDERE
Richard Wilson
Peter Chapman

ENKELTVÆRELSESTILLÆG
4.000 kr.

TEKNISK REJSEARRANGØR
Alfa Travel

MIN ANTAL REJSEDELTAGERE
20

MAX ANTAL REJSEDELTAGERE
30

KURSUSLEDERE
Sisse Skovbakke & Jesper Vinther

REJSELEDERE
Sisse Skovbakke & Susse Chapman
 
VENTELISTE - RING  97 89 10 11

KLIK OG SE DET FORELØBIGE DAGSPROGRAM HER (2 MB)
Kurser
11 aug 2021
25A | 11.08 - 17.08.21 | 5.150 KR | 1 uge
11 aug 2021
18 aug 2021
26A | 18.08 - 24.08.21 | 5.250 KR | 1 uge
Se alle kurser
KONTAKT