Valgfag - Litteratur

LITTERATUR & EKSISTENS

Kursus 5, 12, 18 og 33

Velkommen til et litterært valgfag om dilemmaer og valg, mening og håb. Med udgangspunkt i ny nordisk litteratur sætter vi fokus på menneskelivet og en række eksistentielle spørgsmål om glæde og sorg, værdighed og mening, skam og kærlighed.
Vi tager Skandinavien rundt med læsebrillerne på og tager udgangspunkt i danske Kathrine Marie Guldagers "Et rigtigt liv". Herfra drager vi nordpå til norske Vigdis Hjorth, Per Petterson og Linn Ullmann, videre til islandske Jón Kalman Stefánsson og Nordisk Råds litteraturprismodtager i 2018 Audur Ava Ólafsdóttir og tilbage til Danmark igen til Ida Jessen og Helle Helle.
Ord skaber, hvad de nævner, og hvad gør ordene ved os?
Ekskursionsudgift max 100 kr.

v/ Marianne Gyldenkærne, MG

LITTERATURVÆRKSTED

Kursus 5 og 38

Hvad fortæller litteraturen om den tid, den er skrevet i?
Valgfaget Litteraturværksted veksler mellem oplæg, læsning, analyse og tekstarbejde i fællesskab.
Vi skal arbejde med forskellige litterære perioder fra 1850 til 2019. Guldalder og romantik, Det moderne og det folkelige gennembrud, men også helt nyeste tid.
Der indgår to ekskursioner: En hel dag til Kunst- og Kulturcentret Tuskær og en tur til Struer Museum.
Ekskursionsudgift 150 kr.

v/Lise Rokkjær, LR

LITTERATUR LEVER I FELTEN

Kursus 29

Vi drager på felttog i den nære geografi og opsøger særlige steder, der vidner om, at litteratur og landskab, steder og ord hænger sammen. Limfjordsegnen, med bølger, salt, vind og bakkede landskaber har inspireret Thøger Larsen, Jeppe Aakjær og Johannes Buchholtz. HC Andersen var i tidernes morgen gæst på en lokal herregård, der også i dag danner ramme om levende litteratur og kultur.
Vi hører om litteraturen og besøger steder, hvor litteraturen finder sted. Vi besøger Struer Museum, Nørre Vosborg og Jenle.
Ekskursionsudgift 250 kr.

v/Lise Rokkjær, LR

LYRIKVÆRKSTEDET

Kursus 38

Mange har et ønske om at kunne udtrykke sig lidt mere lyrisk end bare til husbehov og huskeseddel. Det kan være befriende at bruge billedsprog, dykke ned i oplevelser og beskrivelser, søge og finde inspiration alle steder i hverdagen og verden omkring os og bagefter sætte det hele på ord som et digt eller på vers.
Vi finder det kreative ord-springvand i os selv og øver os på at hente det frem på kommando. Vi laver små, korte vers eller livsbekræftelser og hjælpes ad med at give dem rytme og melodi, og sammen løfter vi overliggeren lidt, efterhånden som vi bliver klar til det.
Kendte lyrikere kommer under lup, når vi undersøger deres måde at bruge sproget på, når verden skal beskrives i koncentrat.
OBS: Det er altså ikke et værksted for selskabssange. Her er det vores egne oplevelser, indtryk og erfaringer, vi sætter i udtryk og ender med at kunne fremføre i kredsen, ganske enkelt og nede på jorden.
Ekskursionsudgift max 100 kr.

v/Sisse Skovbakke, SS

Kurser på Seniorhøjskolen
22 sep 2021
30A | 22.09 - 28.09.21 | 5.050 KR | 1 uge
22 sep 2021
30B | 22.09 - 28.09.21 | 5.050 KR | 1 uge
29 sep 2021
Se alle kurser