Valgfag i Musik

STEMMEVÆRKSTEDET FIND DIN STEMME OG BRUG DEN

Kursus 4 og 30

Har du blidt dig selv ind, at din stemme ikke egner sig til fællessang? Eller tror du, at den kun kan lyde på én måde, nemlig den som du plejer at høre? Dette valgfag sætter fokus på stemmen og tilbyder en støttende og legende tilgang til sang og tale, så vi ikke bliver ”uhørlige”, når stemmen får rynker. Vi træner åndedrættet og stemmen som indgang til personlig udtrykskraft, afprøver en mængde forskellige måder at bruge stemmen på og udvider vores repertoire med hensyn til stemmeklang og pondus. Du får nye øvelser, der vil styrke til din vejrtrækning og løfte din stemme, og i tilgift kan du slippe af med nogle af de vaner, som forhindrer din stemme i at klinge frit. Det vil styrke din muskulatur, øge blodgennemstrømningen og stimulere dit nervesystem, og du vil opdage, hvor godt tilpas du bliver af at bruge stemmen kreativt og give den god plads. Vi arbejder i en tryg og fredelig atmosfære, hvor vi tør eksperimentere lidt, lege med stemmens muligheder og overraske os selv med flot klang og en talestemme, der bliver lyttet til!

v/ Sisse Skovbakke, SS

”DE KA’ IKKE SLÅ OS IHJEL!”

Kursus 12 og 26

Dette valgfag handler om folkemusikken i det 21. århundrede og om dens levedygtighed. Folkemusikken er en mangfoldig genre, der låner fra samtlige kontinenter, hvoraf vi primært vil fokusere på Europa, Asien, Afrika og Latinamerika. Vi starter med spillemandsmusikken, som vi traditionelt kender den, og arbejder os op i tid og ud i de fire verdenshjørner, mens vi undersøger, hvorfor den lyder, som den gør, hvilke genrer den låner af, og hvad den kan være blevet brugt til gennem tiderne. Udover de sædvanlige instrumenter, som vi kender fra dansk spillemandsmusik, findes der et væld af andre instrumenter bygget af materialer, der var mere let tilgængelige i andre verdensdele, og som har bidraget til at gøre lyden af netop denne type folkemusik enestående. Vi undersøger også, hvordan det virker, når musikere fra flere egne af verden begynder at inspirere og låne af hinanden. Meget af musikken får foden til at vippe, andet er til at synge med på, mens endnu flere udfordrer vores rytmiske sans og giver folkedanserne grå hår i hovedet. Du vil blive udfordret af mange forskellige stilarter med forskellig oprindelse, og din musikalske horisont vil være udvidet, inden du rejser hjem.

v/ Sisse Skovbakke, SS

MUSICALS

Kursus 7 og 28

Musical er stadig en stor succes og en genre i udvikling. Vi skal se på udviklingen fra den gode modtagelse og spæde start og til, hvordan det er med den store interesse i dag.

Vi vil også se på de forskellige perioder og stilarter, der findes i musicalgenren fra de klassiske til de mere rockede. Vi vil kigge på spændet mellem fiktionen i historien til ”based on a true story” musicals. Og vi vil se på, om der findes politik i musicals, skjulte dagsordner, provokerende budskaber osv.

Det hele krydres med et par musicalsfilm og en masse småklip fra de forskellige perioder. Vi får også besøg af en instruktør og hører, hvordan han arbejder med at opsætte en musical på scenen. Og særligt på kursus 7 skal vi ind og se ”Mød mig på Cassiopeia” i Folketeaterets opsætning. Billetterne er allerede med i din kursusbetaling.

v/ Ole Jørgensen, OJ

LUL, LUL ROCKEN GÅR

Kursus 15 

Dette valgfag dykker ned i den rytmiske musiks udvikling. Det er undervisning i den rytmiske musiks rødder og udvikling til den vidt forgrenede populærmusik i dag. Udgangspunktet er i den afrikanske musik, der med slaverne, blev fragtet over havet til det amerikanske kontinent. Slavernes forskellige etniske oprindelse og deres forskellige muligheder for musikudøvelse danner baggrund for megen musik i dag: Blues, gospel, latin, jazz og rock og alle mulige stilarter affødt af dem. Vi vil lytte til historien og lytte til musikken gennem musik og videoklip. Kursisterne medvirker med egne erfaringer og musikalske præferencer.

v/ Martin Ravn, MR

KONTAKT
WebsiteContactbox_CompanyName
Kurser på Seniorhøjskolen
20 dec 2019
36 | 20.12 - 02.01.20 | Kr. 8400,- | 2 uger
20 dec 2019
36A | 20.12 - 27.12.19 | Kr. 6400,- | 8 dage
27 dec 2019
36B | 27.12 - 02.01.20 | Kr. 6400,- | 1 uge
Se alle kurser