Valgfag - Natur

VINTERVANDRINGER OVER STOK OG STEN, 4-8 KM

Kursus 5 & 38
 
Vind i håret, skumsprøjt og pulsen op. Ud og mærke årstidens vind og vejr. 5 raske vandreture ved hav og fjord, åbne vidder, bakker og bølger, og i skovens dybe stille ro. Unikke landskaber, naturoplevelser
og naturglæde, det er godt for krop og sind. En buket af forrygende landskaber og natur, fyldt med forunderlige og fantastiske fortællinger fra den vestjyske natur. Vi går uanset vejr og vind, så tag praktisk tøj og vandresko med.
4 busture ud til vandreturenes startsted medfører en ekstra udgift til bus på i alt 250 kr.

v/Julietta P. Jensen, JJ

UD I DET VESTJYSKE FUGLEPARADIS

Kursus 12
 
Nu er der virkelig gang i den vestjyske natur. Store fugleflokke raster for at tanke op til den lange tur mod ynglepladserne i nord. Standfuglene konkurrerer om de mest tiltrækkende biotoper, og fuglesangen nærmer sig det larmende. Alt dette skal vi ud og opleve gennem ekskursioner til nogle af Danmarks bedste fuglelokaliteter. Vi vil fokusere på fuglestemmer, feltkendetegn og de fantastiske fortællinger, der knytter an til de enkelte fugle. Egen kikkert er ikke nødvendig, men medbring den endelig, hvis du har. SeniorHøjskolen har et mindre udvalg til låns.
Medbring fornuftig beklædning og fodtøj, så du er rustet til alt slags vejr.
Ekskursioner: Geddal Strandenge, Harboøre og Agger Tange. Veststadil fjord og Klosterheden. Ekskursionsudgift 250 kr.

v/Kristian Tikjøb, KT

VANDRETURE I VIDUNDERLIGE VESTJYLLAND, 4-6 KM

Kursus 18 & 29
 
En stor del af Danmarks kyst smyger sig langs Limfjordens krumninger. Landskabet her er meget smukt, varieret og af afvekslende karakter. Vi skal vandre ad smalle stier, under høje træer, langs store skrænter i et stort åbent landskab med vidt udsyn over hav og fjord.
Det vestjyske landskab rummer mange fortællinger både om de istider, der skabte landskaberne, om os, der bor her nu, og om vores forfædres livsbetingelser.
Fælles for alle vandreturene er, at de afvikles i et bakket terræn, som kræver en rimelig god kondition, ligesom det kan være en fordel at gå turene i vandtæt fodtøj. Vi får sikkert også brug for regntøj på et tidspunkt. Vel mødt!
Ekskursionsudgift max 250 kr.

v/Knud Sørensen, KS

SVAMPEJAGT, SKOVKOMFURER OG SANSELIGE SMAGSOPLEVELSER

Kursus 29
 
Tag med på svampejagt i skov og krat. Lær en håndfuld gode og sikre spisesvampe at kende på ture i det vidunderlige Vestjylland.
Vi indsamler svampe, tilbereder enkle og simple retter på skovkomfurer i skoven og i køkkenet. Turene går til Klosterheden Plantage, Vind Hede og Stråsø Plantage.
Turene krydres med små og store fortællinger fra den vestjyske natur. Vi skal være rigtig meget ude, uanset vejr og vind, så tag praktisk tøj og sko med.
Ekskursionsudgift på i alt 200 kr.

v/Julietta P. Jensen, JJ

GOURMETMAD I GUMMISTØVLER

Kursus 33
 
Kender du smagen af Vestjylland, og vil du have en bid?
På dette kursus åbner vi sammen døren til det vestjyske spisekammer, der har et væld at lækre råvare på hylderne. Vi skal besøge lokale producenter af vestjyske delikatesser oste, kød, honning, vildt og opleve den lokale ret: "dabs med pils".
På kurset skal vi også sanke, plukke og høste af årstidens bær, svampe, østers og tang, som vi sammen tilbereder over gløderne eller på grill. Det bliver vestjysk vildmarksluksus.
Ekskursionsudgift max 250 kr.

v/Jens Hedevang, JH

Kurser på Seniorhøjskolen
27 okt 2021
35A | 27.10 - 02.11.21 | 4.850 KR | 1 uge
27 okt 2021
3 nov 2021
Se alle kurser