Valgfag i Natur

På 14-dagskursernes valgfag kan der være en mindre ekstrabetaling på maksimalt 250 kr. til materialer og særlige ekskursioner.

VINTERVANDRINGER OVER STOK OG STEN 4-8 KM

Kursus 4, 7 og 35 

Vind i håret, skumsprøjt og pulsen op.

Ud og mærke årstidens vind og vejr. 5 raske ture ved hav og fjord, åbne vidder, bakker og bølger, og i skovens dybe stille ro. Unikke landskaber, naturoplevelser og naturglæde. Det er godt for krop og sjæl: ”Tank op, og hold dig i form til livet”. Vandreture krydret med fortællinger fra egnen samt små indslag af ”svinetræning” undervejs. Vi vandrer også i disse vintertider uanset vejr og vind, så tag praktisk tøj og vandresko med.

v/ Julietta P. Jensen, JJ

NATURSAFARI OG VANDRETURE 4-6 KM

Kursus 12 og 15 

Tag med ud, og fang foråret på dejlige ekskursioner i vidunderlige Vestjylland med fortællinger om årstidens små og store mirakler. Fra det mindste kryb og kravl og det rene pip til kronhjortens kastestænger, ulvehyl, bævere og gæs i tusindvis. Medbring godt udetøj og sko. Vi tager afsted uanset vind og vejr.

v/ Julietta P. Jensen, JJ

JERNHESTEN:
Kulturlandskab og fortællinger på cykel

Kursus 12 

På valgfaget hopper vi på jernhesten og finder frem til både de fortællinger, der er i det nære landskab rundt om SeniorHøjskolen, og dem, der er mod vest i Thøger Larsens bølgers og bakkers land og ved Vesterhavet. Vi ser på det unikke landskab og dykker ned i kulturhistorien. Alt sammen fra jernhestens ryg. Vi cykler 5-20 km på vores ture.

Medbring egen cykel.

v/ Knud Sørensen, KS

PÅ TO HJUL UD I DET BLÅ

Kursus 28 

Den nære geografi omkring højskolen byder på forunderlige landskaber. Vi cykler korte ture i en smuk, varieret og afvekslende natur. Landskaberne rummer mange fortællinger om både de istider, der skabte landet, om os, der bor her nu, og om vore forfædres livsbetingelser. Med tramp i pedalerne, kaffe på termokanden og vidt udsyn bliver vi klogere på, hvor digteren Thøger Larsen hentede sin inspiration og egnens malere fandt malerkasserne frem.

Medbring egen cykel.

v/ Lise Rokkjær, LR

VANDRETURE I VIDUNDERLIGE VESTJYLLAND 4-6 KM

Kursus 30 

Vind i håret, skumsprøjt og pulsen op.

Ud og mærke årstidens vind og vejr. 5 raske vandreture ved hav og fjord, i store åbne vidder, bakker, bølger og i skovens dybe stille ro. Unikke landskaber og forunderlige naturoplevelser, naturglæde. Det er godt for krop og sjæl. Turene krydres med fortællinger fra egnen, om folk, flora og fauna. Vi går uanset vejr og vind, så medbring praktisk og godt udetøj og sko.

v/ Julietta P. Jensen, JJ

VANDRETURE I VIDUNDERLIGE VESTJYLLAND 4-6 KM

Kursus 26, 28 og 33 

En ikke uvæsentlig del af Danmarks kyst smyger sig langs Limfjordens krumninger og Vesterhavets dramatiske lerskrænter ved Bovbjerg og viser sig gang på gang i et smukt samspil mellem morænelandskabet, fjorden og havet. I dette landskab skal vi ud at vandre.

v/ Knud Sørensen, KS

KONTAKT
WebsiteContactbox_CompanyName
Kurser på Seniorhøjskolen
20 dec 2019
36 | 20.12 - 02.01.20 | Kr. 8400,- | 2 uger
20 dec 2019
36A | 20.12 - 27.12.19 | Kr. 6400,- | 8 dage
27 dec 2019
36B | 27.12 - 02.01.20 | Kr. 6400,- | 1 uge
Se alle kurser