Valgfag - Kursus 35

VINTERVANDRINGER OVER STOK OG STEN 4-8 KM

Vind i håret, skumsprøjt og pulsen op.

Ud og mærke årstidens vind og vejr. 5 raske ture ved hav og fjord, åbne vidder, bakker og bølger, og i skovens dybe stille ro. Unikke landskaber, naturoplevelser og naturglæde. Det er godt for krop og sjæl: ”Tank op, og hold dig i form til livet”. Vandreture krydret med fortællinger fra egnen samt små indslag af ”svinetræning” undervejs. Vi vandrer også i disse vintertider uanset vejr og vind, så tag praktisk tøj og vandresko med.

v/ Julietta P. Jensen, JJ

DEN KOLDE KRIG

Valgfaget bliver delt op i delemner med følgende overskrifter:

  • Fra jerntæppetale 1946 til Sovjetunionens opløsning 1991 
  • Atomtruslen og frygten for ragnarok 
  • Truslen mod Danmark. Var Danmark forberedt på en evt. atomkrig? 
  • Begivenheder, som bragte verden tæt på afgrunden:
    • Cubakrisen i okt. 1962 
    • Efteråret 1983 
    • Berlin som frontlinje under Den kolde Krig: 
    • Blokaden af Berling og luftbroen 1948-49 
    • Berlins deling 1961-1989 
    • Tiden op til murens fald i november 1989 
    • Livet i DDR under overvågning af STASI 

v/ Ole Due, OD

1. VERDENSKRIG

1. verdenskrig vendte op og ned på den verden, man kendte. Store riger blev opløst, revolutioner brød ud, og krigen endte med et nyt Europakort. Og måske endte krigen slet ikke. Historikere mener i dag, at 2. verdenskrig blot var en forlængelse af 1. verdenskrig. Vi følger optakten til krigen, dens forløb og den russiske revolution. Vi ser på Danmarks stilling under krigen og ikke mindst på Sønderjylland og genforeningen. Endelig vil vi se på, hvorfor det ikke blev krigen, der skulle gøre en ende på fremtidige krige.

v/ Asger Gyldenkærne, AG

SKRIVEVÆRKSTEDET SKRIV I DIT LIV

I skriveværkstedet skriv i dit liv arbejder vi med kreativ skrivning og forskellige måder at lade vores tanker eller erindringer komme til orde på. Det kan være dagbogsnoter, kreativ skrivning eller nysgerrig inspiration. Der er flere måder at få luftet tankerne på, både de flygtige og de vægtige. Et modul er sat af til at arbejde med lyrik og det poetiske sprog, og vi tager også en lille afstikker med workshoppen ”Tegn i dit liv - erindringsstriber” om at se erindringens andre facetter, koncentrere sin fortælling og give den en vinkel med et mikro-kursus i at lave sin egen tegneserie. Vi undersøger mere eller mindre kendte skribenters udgivne erindringsglimt og biografier og afsøger forskellige måder at formidle fantasi, erindret stof eller refleksioner på. Her kan du vælge at skrive i fortrolighed, hvor ingen behøver se, hvad du har skrevet. Eller du kan lade andre få del i, hvad du har skrevet, og modtage råd og vejledning undervejs. Så lad os spidse blyanten og tage notesbogen eller iPad‘en frem!

v/ Sisse Skovbakke, SS

AKRYL

Akryl-farver er kraftige farver med mange muligheder. På kurset afprøver vi nogle af dem, når vi maler selv. Vi ser på de grundlæggende ting ved billedopbygning: komposition, rytme, farver mm. Og ud fra det gennemarbejder vi vore malerier. Tag gerne billeder med fra fotoalbummet, der kan inspirere dig fx fra en rejse, du har været på. Vi sørger for pensler og andre materialer. Du sørger for tøj, der gerne må komme en klat akrylmaling på.

v/ Hans Morten Kristensen, HM

IKONER I GLAS

Valgfaget henvender sig både til øvede og uøvede, og her bliver fantasien sat i gang. Valgfaget arbejder løbende med det særlige udtryk, som ikoner i glas kan give. Arbejdet med glas starter, når det er koldt, og så brænder vi det efterfølgende i en keramikovn. I starten laver vi fine ting lavet af skår fra vinflasker, og så bevæger vi os over til at bruge både vinduesglas, glasskår og

Bullseye-glas samt glasmaling. Der er en udgift til materialer på valgfaget, og det bliver afregnet pr. kg: Vinduesglas 150 kr/kg og Bullseye-glas 250 kr/kg. Normalt bruger kursisterne for ca. 200 - 250 kr. i udgifter til glas.

v/ Clara Lundby, CL

DYSTOPIA ELLER TRO PÅ FREMTIDEN

I dette litteraturvalgfag vil vi kigge nysgerrigt på, hvilke billeder af undergang, katastrofer og opløsning man finder i den ældre som i den nyeste litteratur. Vi vil plukke i litteraturhistorien spændt ud fra bibelens dommedagsscenarier og frem til den danske samtidslitteratur. Valgfaget byder på foredrag, fælles læsning, et kig på en moderne tv-serie og diskussion og debat om den fokusering på dommedagsfortællinger, der fylder mere og mere i den aktuelle kultur. Hvordan forholder vi os egentlig til fortællinger om verdens ende?

v/ Lise Rokkjær, LR

BLIK FOR BILLEDER:
Kunsthistorie og billedanalyse

Du kan få større udbytte ud af kunst, når du har nogle redskaber til at åbne kunsten med. I valgfaget arbejder vi med metoder til at analysere maleri og skulptur. Hvordan læses et realistisk, et abstrakt, et surrealistisk eller et konceptuelt værk? I valgfaget tager vi så vidt muligt udgangspunkt i de kunsthistoriske perioder, som interesserer jer på holdet.

v/ Kristian Tikjøb, KT

Kurser på Seniorhøjskolen
1 maj 2024
14 | 01.05 - 07.05.24 | 5.450 KR | 1 uge
8 maj 2024
15A | 08.05 - 14.05.24 | 5.350 KR | 1 uge
8 maj 2024
15B | 08.05 - 14.05.24 | 5.350 KR | 1 uge
Se alle kurser