Valgfag - Kursus 4

VINTERVANDRINGER OVER STOK OG STEN 4-8 KM

Vind i håret, skumsprøjt og pulsen op.

Ud og mærke årstidens vind og vejr. 5 raske ture ved hav og fjord, åbne vidder, bakker og bølger, og i skovens dybe stille ro. Unikke landskaber, naturoplevelser og naturglæde. Det er godt for krop og sjæl: ”Tank op, og hold dig i form til livet”. Vandreture krydret med fortællinger fra egnen samt små indslag af ”svinetræning” undervejs. Vi vandrer også i disse vintertider uanset vejr og vind, så tag praktisk tøj og vandresko med.

v/ Julietta P. Jensen, JJ

DANMARKSHISTORIEN FRA 1928 TIL I DAG

I 1929 brød aktiemarkedet sammen på Børsen i New York. Dermed startede et lavineskred, der rystede hele verden og åbnede dørene for facismen og ikke mindst nazismen. Også Danmark mærkede konsekvenserne bl.a. i form af 30´ernes store arbejdsløshed efterfulgt af besættelsestiden. Efter krigen begyndte så omskabelsen af Danmark henimod det velfærdssamfund, vi kender i dag. Vi vil på vores valgfag foretage en tidsrejse fra vores bedsteforældres Danmark til det Danmark, vi kender i dag og søge forklaringer på, hvorfor tingene er blevet, som de er.

v/ Asger Gyldenkærne, AG

MENTAL SUNDHED HELE LIVET

Med teorier om systemisk relations-psykologi på den ene side og kursisternes livsklogskab på den anden, vil vi i fællesskab bruge dette forløb til at blive klogere på os selv og de historier, der har gjort os til dem, vi er. En lang række ”personlige” livstemaer, er faktisk fælles for os alle og hører til bestemte faser i livet. Vi vil blive klogere på os selv ved at fortælle om egne historier og ved at lytte til andres. Forløbet her vil være en vekselvirkning mellem oplæg om teori og praksis, fælles refleksioner og erfaringsopsamling, fra Kierkegaard, Gergen og Brinkman til deltagernes egne historier.

v/ Gitte Bitsch, GB

EKSISTENS

Sorg og glæde følges ad. Men glæden får det sidste ord! I 2018 blev sorg optaget som officiel diagnose under ordlyden ”forlænget sorgforstyrrelse”. Det afføder spørgsmålet, om sorg er noget, vi skal helbredes fra? Er sorgen ikke snarere et vilkår for livet? Og hvad sker der med os, når vi mister, og hvad sker der, når vi tør dele det sværeste i livet med hinanden? Et dyk ned i filosoffen Kierkegaards tanker om sorg og kærlighed. Hvad siger nyere litteraturen om sorg, om kærlighedens dyreste pris? Hvad gør vi, når vi rammes? Og hvad laver man egentlig i en sorggruppe? Hvad siger en Hospicepræst om ”det sidste asyl”?

v/ Marianne Gyldenkærne, MG

STRIK

Strikning som teknik er gammel og vil nok altid være der. Og lige nu er det meget populært i flere aldersgrupper. På dette valgfag vil du kunne prøve forskellige teknikker i både tykke og tynde garner, og vi vil også prøve at brodere på forskellige strikarbejder.

Vi sørger for, at der er de redskaber og materialer, vi skal bruge.

v/ Bodil Keldorff, BK

AKRYL

Akryl-farver er kraftige farver med mange muligheder. På kurset afprøver vi nogle af dem, når vi maler selv. Vi ser på de grundlæggende ting ved billedopbygning: komposition, rytme, farver mm. Og ud fra det gennemarbejder vi vore malerier. Tag gerne billeder med fra fotoalbummet, der kan inspirere dig fx fra en rejse, du har været på. Vi sørger for pensler og andre materialer. Du sørger for tøj, der gerne må komme en klat akrylmaling på.

v/ Hans Morten Kristensen, HM

IKONER I GLAS

Valgfaget henvender sig både til øvede og uøvede, og her bliver fantasien sat i gang. Valgfaget arbejder løbende med det særlige udtryk, som ikoner i glas kan give. Arbejdet med glas starter, når det er koldt, og så brænder vi det efterfølgende i en keramikovn. I starten laver vi fine ting lavet af skår fra vinflasker, og så bevæger vi os over til at bruge både vinduesglas, glasskår og

Bullseye-glas samt glasmaling. Der er en udgift til materialer på valgfaget, og det bliver afregnet pr. kg: Vinduesglas 150 kr/kg og Bullseye-glas 250 kr/kg. Normalt bruger kursisterne for ca. 200 - 250 kr. i udgifter til glas.

v/ Clara Lundby, CL

STEMMEVÆRKSTEDET FIND DIN STEMME OG BRUG DEN

Har du blidt dig selv ind, at din stemme ikke egner sig til fællessang? Eller tror du, at den kun kan lyde på én måde, nemlig den som du plejer at høre? Dette valgfag sætter fokus på stemmen og tilbyder en støttende og legende tilgang til sang og tale, så vi ikke bliver ”uhørlige”, når stemmen får rynker. Vi træner åndedrættet og stemmen som indgang til personlig udtrykskraft, afprøver en mængde forskellige måder at bruge stemmen på og udvider vores repertoire med hensyn til stemmeklang og pondus. Du får nye øvelser, der vil styrke til din vejrtrækning og løfte din stemme, og i tilgift kan du slippe af med nogle af de vaner, som forhindrer din stemme i at klinge frit. Det vil styrke din muskulatur, øge blodgennemstrømningen og stimulere dit nervesystem, og du vil opdage, hvor godt tilpas du bliver af at bruge stemmen kreativt og give den god plads. Vi arbejder i en tryg og fredelig atmosfære, hvor vi tør eksperimentere lidt, lege med stemmens muligheder og overraske os selv med flot klang og en talestemme, der bliver lyttet til!

v/ Sisse Skovbakke, SS

Kurser på Seniorhøjskolen
3 apr 2024
3 apr 2024
10 apr 2024
Se alle kurser