Valgfag i Kreativ

På 14-dagskursernes valgfag kan der være en mindre ekstrabetaling på maksimalt 250 kr. til materialer og særlige ekskursioner.

SKRIVEVÆRKSTEDET SKRIV I DIT LIV

Kursus 35 

I skriveværkstedet skriv i dit liv arbejder vi med kreativ skrivning og forskellige måder at lade vores tanker eller erindringer komme til orde på. Det kan være dagbogsnoter, kreativ skrivning eller nysgerrig inspiration. Der er flere måder at få luftet tankerne på, både de flygtige og de vægtige. Et modul er sat af til at arbejde med lyrik og det poetiske sprog, og vi tager også en lille afstikker med workshoppen ”Tegn i dit liv - erindringsstriber” om at se erindringens andre facetter, koncentrere sin fortælling og give den en vinkel med et mikro-kursus i at lave sin egen tegneserie. Vi undersøger mere eller mindre kendte skribenters udgivne erindringsglimt og biografier og afsøger forskellige måder at formidle fantasi, erindret stof eller refleksioner på. Her kan du vælge at skrive i fortrolighed, hvor ingen behøver se, hvad du har skrevet. Eller du kan lade andre få del i, hvad du har skrevet, og modtage råd og vejledning undervejs. Så lad os spidse blyanten og tage notesbogen eller iPad‘en frem!

v/ Sisse Skovbakke, SS

LYRIKVÆRKSTEDET

Kursus 15 og 33 

Har du lyst til at beskrive din verden gennem digte? Så er dette valgfag noget for dig!

Her lærer du at komprimere dit sprog, udelade alt det uvæsentlige og komme ind til den gyldne kerne. Du får mulighed for at forny dit sprog, skrive kreativt/intuitivt, at lade dig inspirere af dagligdagen og se det store i det små. Vi stikker næsen i eksempler på poesi til mange tider, vi prøver højtlæsning eller læs-selv i plenum eller mindre grupper, og vi drøfter mangfoldigheden i det lyriske sprog.

Du får mulighed for at afprøve forskellige måder at lade sig inspirere på og får gode tips til at gøre dine digte levende, originale og læseværdige. Her er romantisk lyrik, knækprosa, hverdagspoesi, haiku-digte og alverdens versemål, men ingen lejlighedssange. Moster Odas hyldestkvad gemmer vi til en anden gang.

v/ Sisse Skovbakke, SS

FRIT BRODERI OG STOFTRYK

Kursus 12, 28 og 33 

I dette valgfag skal vi brodere et personligt betræk til skråpuden. Vi vælger skråpuden, fordi den har en dejlig regulær flade, der indbyder til fri leg i broderi. Vi bruger den samme pude som form for at kunne tale om forskellige broderi-typer og stilarter ud fra den. Hver pude bliver helt unik, for selvom I får den samme indføring i idéudviklingsprocessen, i grundlæggende farvelære og komposition, samt i stoftryk og forskellige frie sting, vil det være helt individuelt, hvordan I forvalter denne viden gennem jeres personlige designproces. Målet er, at pudebetrækkene er færdige efter de 3 første gange, så vi kan brodere en lille overraskelse den sidste gang. Det er selvfølgelig hemmeligt, men hvis I bliver færdige, kan resultatet bruges ved festaftenen.

Vi sørger for, at der er de redskaber og materialer, vi skal bruge.

v/ Benedicte Harder, BH

STRIK

Kursus 4 

Strikning som teknik er gammel og vil nok altid være der. Og lige nu er det meget populært i flere aldersgrupper. På dette valgfag vil du kunne prøve forskellige teknikker i både tykke og tynde garner, og vi vil også prøve at brodere på forskellige strikarbejder.

Vi sørger for, at der er de redskaber og materialer, vi skal bruge.

v/ Bodil Keldorff, BK

AKRYL

Kursus 4, 26 og 35 

Akryl-farver er kraftige farver med mange muligheder. På kurset afprøver vi nogle af dem, når vi maler selv. Vi ser på de grundlæggende ting ved billedopbygning: komposition, rytme, farver mm. Og ud fra det gennemarbejder vi vore malerier. Tag gerne billeder med fra fotoalbummet, der kan inspirere dig fx fra en rejse, du har været på. Vi sørger for pensler og andre materialer. Du sørger for tøj, der gerne må komme en klat akrylmaling på.

v/ Hans Morten Kristensen, HM

MALERI MED AKRYL, AKVAREL OG FARVEKRIDT

Kursus 7, 12 og 28

Vi vil arbejde med fortrinsvis akrylmaleri, men også udforske akvarel, farvekridt og andre muligheder og materialer, når vi vil fordybe os i emnet ”mennesket og naturen”. Vi vil se, om vi kan møde både vildskab og farlighed, dæmoni og idyl. Naturen opfattes forskellig fra periode til periode og fra kultur til kultur. Vi mennesker ser os ofte som stående uden for naturens verden, men er der virkelig så stor en opdeling mellem mennesket og naturen? Vi vil prøve at fange og male dette spænd på dette valgfag. Vi sørger for pensler og andre materialer. Du sørger for tøj, der gerne må komme en klat akrylmaling på.

v/ Johanne Randen, JR

IKONER I GLAS

Kursus 4 og 35 

Valgfaget henvender sig både til øvede og uøvede, og her bliver fantasien sat i gang. Valgfaget arbejder løbende med det særlige udtryk, som ikoner i glas kan give. Arbejdet med glas starter, når det er koldt, og så brænder vi det efterfølgende i en keramikovn. I starten laver vi fine ting lavet af skår fra vinflasker, og så bevæger vi os over til at bruge både vinduesglas, glasskår og

Bullseye-glas samt glasmaling. Der er en udgift til materialer på valgfaget, og det bliver afregnet pr. kg:
Vinduesglas 150 kr/kg og Bullseye-glas 250 kr/kg. Normalt bruger kursisterne for ca. 200 - 250 kr. i udgifter til glas.

v/ Clara Lundby, CL

KERNELÆDER

Kursus 30 

I boligmontager ser vi for tiden, hvordan naturmaterialer har stor plads i boligen. Det er fx skind, pels, træ og læder. Her vil vi arbejde i kernelæder i naturfarve, og vi vil også prøve at indfarve læderet med narvsværte. Vi laver ikke kun boligting som æsker og krukker, men også brugsting som bælter, punge, etuier og små tasker. Vi sørger for, at der er de materialer og redskaber, vi skal bruge.

v/ Bodil Keldorff, BK

RAKU: KERAMIK I RØG OG DAMP

Kursus 30 

I dette valgfag dykker du ned i østens forunderlige keramik. Processen er i starten klassisk lerarbejde, med formgivning og brænding. Rakuprocessen begynder først, når du lægger glasur på dine brændte emner, og efterfølgende går i gang med den helt specielle brændingsteknik. Modsat andre keramiske glasurbrændinger, er processen hurtig. Emnet varmes op til glasurens smeltepunkt, hvorefter emnet reduceres under savsmuld. Det giver ild og røg - men kort tid efter kan du fiske dit emne ud af bålet og  nyde dets overraskende skønhed. Raku er kendetegnet ved at glasuren under reduktionen får en ekstra  blank og skinnende effekt, samt at der opstår smukke krakelerings mønstre. Et valgfag for såvel øvede som uøvede. Vi sørger for, at der er de materialer og redskaber, vi skal bruge.

v/ Kristian Tikjøb, KT

KONTAKT
WebsiteContactbox_CompanyName
Kurser på Seniorhøjskolen
20 dec 2019
36 | 20.12 - 02.01.20 | Kr. 8400,- | 2 uger
20 dec 2019
36A | 20.12 - 27.12.19 | Kr. 6400,- | 8 dage
27 dec 2019
36B | 27.12 - 02.01.20 | Kr. 6400,- | 1 uge
Se alle kurser