Åben højskole

Åben foredragsrække

På Seniorhøjskolen inviterer vi til en række åbne foredrag og arrangementer. Her er alle interesserede velkomne. Entré kr. 50,- inkl. kaffe og kage - skolekredsmedlemmer kr. 25,-

Sommeren og efteråret 2018


SeniorHøjskolens kor
Koncert i Struer Kirke - gratis entré
Mandag 16. juli kl. 16.00

Igen i år bliver det korleder, komponist og sangskriver Sisse Skovbakke, der sammen med organist, korleder, og komponist og Erling Lindgren fører koret trygt igennem både kendt og ukendt sangmateriale.
Koncerten vil, som tidligere år, være et repertoire med eksempler fra det traditionelle og lettere klassiske repertoire, ligesom der også synges rytmiske satser.

 

 

Anna Wirsén & Chr. Alvad
Koncert

Søndag 22. juli kl. 14.00

Christian Alvad er en meget erfaren komponist og musiker. Christians karakteristiske guitarspil er en melodisk strengeakrobatik, med dybe rødder i folk, blues og gospel solidt plantet i den nordiske tradition.Med små humoristiske fortællinger skaber han altid nær kontakt med sit publikum.
Anna Wirsén er en dygtig svensk sangerinde, som har rødderne i den nordiske visetradition. Hendes sange rummer bl. a. poetiske viser og hverdagsrealisme.

 


SeniorHøjskolens Gospelkor
Koncert i Struer Kirke - gratis entré 

Mandag 23. juli kl. 16.00

Der er dømt fest, humør, eftertænksomhed og nydelse når Seniorhøjskolen gospelkor giver koncert.
Kursisterne har i ugens løb arbejdet med nye og kendte gospelsange og har i fællesskab med Ole Jørgensen og Nicolai Majland indstuderet et varieret program indenfor gospelgenren.
En indsprøjtning af god musik og energi

 
 

Anders og Bent Bro
Koncert med far og søn

Søndag 19. august kl 14.00

Anders og Bent Bro tager publikum med på en sejltur i sang og musik med fortællinger fra det vestjyske område. Der indgår altid flere fællessange, så publikum også bliver en aktiv del af koncerten.
Altså kort sagt: Et liv i fisk og musik mellem to Broer.Sangmaraton på Uddannelsesdebatten
Lørdag 8. september kl. 9.30-15.00


Drop ind og ud som det passer, og kom og syng med i Højskoleteltet på Uddannelsesdebatten i Nørre Nissum. Sangene bliver motiveret af:

Kl. 9.30-10.15

Annette Lind, folketingsmedlem

Kl. 10.15-11.00

Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening

Kl. 11.00-11.45

Lise Faurschou Hastrup, Leder af Kunst og Kulturcenter Tuskær

Kl. 11.45-12.00

Pause

Kl. 12.00-12.45

Syriske flygtningefamilier i Nørre Nissum.

Kl. 12.45-13.30

Niels Viggo Lynghøj, Borgmester i Struer

Kl. 13.30-14.15

Flemming Nees, efterskoleforstander

Kl. 14.15-15.00

Erik Sommer, Komponist og sangskriver

Kl. 15.00-15.05

Fælles afrunding med fødselsdagssang for fødselaren Grundtvig.

 

 

Verdens Mindste Bigband - Stefan Rasmussen og Knud Hansen
koncert

Søndag 9. september kl. 14.00

En musisk eftermiddag i selskab med Stefan Rasmussen og Knud Hansen. Der er for alvor gået jazz i den for Stefan G. Rasmussen. Han er bedst kendt for sin rolle som luftkaptajnen fra Frederikssund, der mirakuløst reddede alle liv, da et fly måtte nødlande 3. juledag i 1991. Men i dag, godt 20 år senere er det musikken, der fylder mest i hans liv.

 


Teaterkredsen Limfjorden
”Kaffe og kærlighed”

Lørdag 6. oktober kl.19.30

En-mands-teaterforestilling i samarbejde med Teaterkredsen Limfjorden. Her kan publikum let få kaffen galt i halsen, når skuespilleren og akrobaten Camilla Marienhof optræder sammen med, bag og foran publikum i et problematisk-akrobatisk, tragikomisk One Woman Show. Der er tale om en forestilling, der hverken er teater, cirkus, kabaret eller revy, men en blanding af det hele. Billetter købes direkte på http://www.teaterkredsen-limfjorden.dk/Bestilling.aspx eller i døren kr. 100,-

 

Krigsbørnskaravanen og Lotte Printz
”Kærlighed og konsekvenser i krigens kølvand”

Søndag 4. november kl. 14.00

Under 2. Verdenskrig forelskede danske kvinder sig i tyske soldater, hvilket der blev set meget skævt til. Disse kvinders børn har nu valgt at tale åbent om tabuet: at have en tysk soldat som far. Krigsbørnskaravanen vil gerne vise sider af historien som ikke hidtil har fået meget bevågenhed og fortælle en anden historie om "tyskertøserne".

 


Birgit Lyngholm
Koncert

Søndag 18. november kl. 14.00

Birgit Lyngholm er en meget alsidig sanger.
Selvom hun er uddannet operasanger fra konservatoriet, har hun udfoldet sig indenfor mange forskellige stilarter. Efter sin eksamen har hun sunget i mange forskellige musical- ,operette-, og operaforestillinger. Ved flere lejligheder har hun kunnet kombinere sine danse evner med sangen, bl.a. i "Cats" på Det Ny Teater.
Hun har omfattende koncertvirksomhed i ind- og udland både solo samt med ensembler bl.a. Holbæk ensemblet, Archi ensemblet og Corona ensemblet. Ved flere lejligheder som solist med Vestjysk Symfoniorkester.

  

Gospel D’Light
Koncert

Søndag 25. november kl. 14.00

Gospel D’Light består af 27 af de bedste gospelsangere i det midt/vestjyske, håndplukket til netop dette kor, som blev oprettet i 2006.
Koret arbejder konstant med at dygtiggøre sig, såvel musikalsk, samt med det at nå ”ud over scenekanten” (har arbejdet med Bente Zaber, sangcoach, Dorthe Bebe, dramaturg, mfl.)
Gospel D’Light giver adskillige koncerter landet over. Det er også blevet til samarbejde med kendte navne, som Lene Siel, Jesper Lundgaard, Trine Jepsen, Mette Jacobsen og ikke mindst Etta Cameron. Koret blev også udvalgt til at være med i en opsætning af Les Miserables.
Koret har lagt vægt på både at kunne levere en stor pompøs – nærmest symfonisk lyd, og det at dyrke det stille, delikate og forfinede, når den enkle ballade skal gå lige i hjertet
Koret ledes af den prisbelønnede sanger og dirigent Ole Jørgensen. Med sin entusiasme og indlevelse spreder han, sammen med koret, en glæde og varme, man kan leve længe på.
Repertoiret spænder fra klassiske smukke salmer, til nye sange i spændende arrangementer mange skrevet specielt til Gospel D’Light. Musikken bevæger sig også ind i stilarter som musical og det mere ”funky”, alt sammen naturligvis med gospelmusikkens glæde og energi.

 


Thomas Ubbesen
”Gensyn med hippieruten”

Søndag 2. december kl. 14.00

Thomas Ubbesen fortæller om to rejser, han har foretaget ad samme rute med 40 års mellemrum i 1977 og i 2017. Rejsen gik til Indien over land for næsten ingen penge, og foredraget er refleksioner, sammenligninger og en analyse af, hvordan verden har ændret sig i alle de år, der er gået.

image description
Seniorhøjskolen
Kontoret
Åbent alle hverdage