Valgfag 2024 - Kunstværk & Håndværk

KUNSTVÆRK & HÅNDVÆRK


AKRYL OG AKVAREL

Kursus 33

På malerkurset vil du komme til at arbejde med flere processer og teknikker. Du kommer til at beskæftige dig med problemstillinger som komposition, kontraster og farvernes betydning, proportioner og flader. Vi vil drage noget fra naturen ind, og legen og eksperimentet bliver en vigtig del af det hele. I får både konkrete opgaver og inspiration. Undervisningen tager udgangspunkt i den enkeltes formåen og er for både øvede og uøvede. Udgifter til materialer må påregnes. (maks. 250 kr.).

v/Johanne Randen

 

BARK- & PILEFLET - NATUREN IND I STUEN

Kursus 29

Denne gang vil jeg vægte alt det sjove, vi kan lege med af materialer, vi finder ved stranden. Men først øver vi os med små ting flettet med bark og pil for at få materialet i hænderne og kroppen. Er du øvet, eller har du særlige ønsker eller blot en drøm om at skabe feks. en kurv ”bare én gang i dit liv”, bedes du kontakte mig før kursusstart - så finder jeg materialerne til det og hjælper dig på vej. Udgifter til materialer må påregnes (maks 250 kr.)

v/Karin Christensen

 

KERAMIK FOR BEGYNDERE

Kursus 5

Mulighederne for at lave sin egen keramik er nærmest uendelige, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Vi starter fra bunden med at lære 3 teknikker at kende: Jydepotte, pladeteknik og pølseteknik. Til de let øvede vil der også være nye udfordringer at finde. Udgifter til materialer må påregnes. (maks. 250 kr.)

v/Anna Bjerre

 

PAPIRETS POETISKE MATERIALE - MED KUL, PEN OG PENSEL

Kursus 13

Papiret er mere end bare fladt. Det har en tekstur, en kvalitet og farvetone. Kan foldes og bukkes. Krølles og glattes. Er skarpt, groft og sårbart. Og ligesom os,  ændrer det sig med tiden. Kom med i atelieret, når vi lader os absorbere af papirets verden. Stå ansigt til ansigt med det mystiske og angstprovokerende blanke ark, og lad dig forføre af papir-typernes forskellige nuancer og overflader. Det kantede dagligdags objekt vi kender så godt, vil vi folde ud og betragte på ny. Ark for ark. Stykke for stykke. Vi skal skitse, folde, klippe og male - og lade os inspirere af papirkunst fra japansk enkelthed til danske kunstnere som Kirkeby og Papfar. Vi afslutter med en udstilling og inviterer til fernisering! Udgifter til materialer må påregnes. 

v/Julie Jane Nissen

 

RAKU FOR BEGYNDERE

Kursus 39

Velkommen til rakus forunderlige verden. Raku er oprindelig en japansk teknik indenfor keramik-brænding. Det er en helt eventyr at arbejde med raku, og man ved aldrig, hvordan det bliver. Du introduceres til helt grundlæggende teknikker. Raku betyder ”velvære, glæde og fornøjelse”, og det vil vi givetvis få ved at modellere og brænde raku. Udgifter til materialer må påregnes. (maks. 250 kr.)

v/Anna Bjerre


TEKSTILTRYLLERI OG FRIHÅNDSBRODERI

Kursus 5 - 39

Fordyb dig i gamle udtryk på nye måder, når vi ved hjælp af broderi og andre kreative teknikker tryller gamle duge og tekstiler om til bogomslag, puder, tasker eller sko – eller måske endda en smart jakke! De fleste forbinder måske broderi med korssting og navneklude efter stramme regler. Men broderi er meget andet. Vi broderer i en legende let frihånd. Blomster, fugle og dyr, citater eller grafiske mønstre... kun fantasien sætter grænser! Brodér din egen blomstereng med yndige franske knuder eller medbring et gammelt broderi og giv det et nyt tvist med et fyndigt citat eller en ironisk kommentar! Undervejs hører vi også lidt om broderiets historie og moderne broderikunst og får tips  og tricks til, hvordan broderi kan bruges til at give brugte tekstiler nyt liv. Udgifter til materialer må påregnes. 

v/Astrid Skou Hansen
Kurser på Seniorhøjskolen
19 jun 2024
19 jun 2024
21A | 19.06 - 25.06.24 | 5.350 KR | 1 uge
26 jun 2024
21B | 26.06 - 02.07.24 | 5.350 KR | 1 uge
Se alle kurser