Valgfagsbeskrivelser 2018

Historie

1. Verdenskrig
Kursus 2 - 27
v/Asger Gyldenkærne - AG
1. Verdenskrig vendte op og ned på den verden, man kendte. Store riger blev opløst, revolutioner brød ud og krigen endte med et nyt Europakort, der adskilte sig markant fra det, man kendte. Og så er der historikere, der mener, at 2. Verdenskrig blot var en forlængelse af den første med en pause på 20 år. Har de ret?
Vi vil følge optakten til krigen, dens gang, den russiske revolution og dens betydning samt Danmark under krigen. Puslingelandet, der hyggede sig ro, mens verden brændte om dets vugge. Endelig kigger vi på det nye Europa og kigger på, hvorfor det ikke blev krigen, der skulle gøre ende på krige.
Kurset indeholder en ekskursion til Sea War Museet i Thyborøn. Pris kr.50,-

Den kolde krig
Kursus 24 - 29
v/Ole Due - OD
Valgfaget "Den kolde Krig" vil blive opdelt i delemner, der indeholder følgende overskrifter:
• Fra jerntæppetale 1946 til Sovjetunionens opløsning 1991
• Atomtruslen og frygten for ragnarok
• Truslen mod Danmark. Var Danmark forberedt på en evt. atomkrig?
• Begivenheder, som bragte verden tæt på afgrunden:
- Cubakrisen i okt. 1962
- Efteråret 1983
• Berlin som frontlinje under Den kolde Krig:
- Blokaden af Berling og luftbroen 1948-49
- Berlins deling 1961-1989
- Tiden op til murens fald i november 1989
- Livet i DDR under overvågning af STASI

1. Verdenskrig og Sønderjylland
Kursus 4 - 9
v/Ole Due - OD
For at få den fulde forståelse af Sønderjyllands omtumlede historie, tages der udgangspunkt i den tiltagende spænding mellem dansk og tysk i tiden op til Den 1. Slesvigske Krig 1848-50.
Også Danmarks skæbneår 1864, samt, de 56 år under tysk styre, vil blive grundigt behandlet.
Da Ole Due er født sønderjyde, vil der blive rig lejlighed til at høre om forskellige familiemedlemmers skæbne under Den store Krig 1914-18.
Den 1. Verdenskrig og Genforeningen vil i øvrigt indtage en stor del af den tid, der er afsat til kurset, idet det er en periode, som i høj grad har præget Sønderjylland og sønderjyderne gennem årene

Danmarks historie 1926 til i dag
Kursus 31
v/Asger Gyldenkærne - AG
1929 brød aktiemarkedet sammen på Børsen i New York. Det startede et lavineskred, der medførte krise i hele verden, rystede de ikke for stabile demokratier og åbnede døren for nazismen i Tyskland. Også Danmark mærkede konsekvenserne. Dette og meget andet skal vi gennemgå i foredrag og samtale, hvor vi følger de store linjer i Danmarkshistorien op til vor tid.
Ekstraudgifter på dette valgfag til buskørsel kr. 150,-

Grundtvig - i fortid og nutid
Kursus 13
v/Asger Gyldenkærne - AG
Få har, som Grundtvig, kunnet skille vandene i for og imod - og få har, som ham, præget det danske samfund - kirkeligt, kulturelt og politisk.
Hvem var Grundtvig? Hvad ville han med det danske folk, og lever han stadig? Er der stadig, i vores samfund, tid og plads til Grundtvigs frihedsbegreber?
Gennem foredrag og samtale vil vi kigge på forskellige sider af det grundtvigske. Vi vil beskæftige os med personen Grundtvig, hans skole og kirketanker - og endelig også se på Grundtvig som politiker og slutte med spørgsmålet, om han stadig er aktuel.
I valgfaget indgår en ekskursion, hvor vi besøger en valgmenighed og friskole og naturligvis drikker kaffe i det lokale forsamlingshus.
Ekstraudgifter på dette valgfag til buskørsel kr. 100,-

Kreativ

Raku - Keramik i røg og damp
Kursus 9 - 27
v/Kristian Tikjøb - KT
Raku er en mageløs, keramisk proces, der oftest ender med meget smukke resultater. Først former du dine emner i ler. Det kan være skåle, fade, vaser, krukker, relief og skulpturer. Så følger tørring, forglødning og arbejde med glasur. Herefter er det ren magi! Udendørs forglødes dine emner på ny, og siden reduceres de under savsmuld. Det giver ild og røg men kort tid efter, kan du fiske dit emne ud af bålet og nyde dets overraskende skønhed. Et valgfag for såvel øvede som uøvede.
Dette valgfag gennemføres i samarbejde med gæstelærer Hanne Eriksen
Der må påregnes kr. 300,- i udgift til materialeforbrug

Kernelæder
Kursus 2
v/Bodil Keldorff - BK
I boligmontager ser vi for tiden, hvordan naturmaterialer har stor plads i boligen, f. eks skind, pels, træ og læder. Her vil vi arbejde
i kernelæder i naturfarve, og vi vil også prøve at indfarve læderet med narvsværte. Vi laver ikke kun boligting som æsker og krukker, men også brugsting som bælter, punge, etuier og små tasker.
En mindre udgift til materialer må påregnes.

Hæklerier og små vævninger
Kursus 13
v/Bodil Keldorff - BK
Hækling er blevet meget populært igen. Det gælder både det klassiske med "oldemor-firkanter" og moderne små figurer, punge,
halstørklæder og hatte. På større arbejder, som f. eks. puder med teknikken "tunesisk hækling", får det et meget fint udtryk.
Enkel vævning på rammer kan blive til små, sjove ophæng, da det her er muligt at bruge andet end garn: f. eks. papir, billeder, stof og grene, hvilket er en moderne måde at lave ophæng på
Der må påregnes en mindre udgift til materialeforbrug.

Sy småt, men godt
Kursus 24
v/Bodil Keldorff - BK
Med en stor portion stofrester vil vi udføre mindre, men færdige arbejder, såsom poser, punge, puder og tasker. Sammensætning af farver og mønstre kan give nye og spændende udtryk - og med symaskinen vil disse blive til færdige arbejder til gaver eller egen
glæde.
Der må påregnes en mindre udgift til materialeforbrug.

Enkelt broderi og strikning
Kursus 31
v/Bodil Keldorff - BK
Det er ikke vores bedstemødres store broderier, vi skal lave, men derimod en moderne måde at udnytte mindre broderier på færdige ting til udsmykning eller til små billeder.
Strikning, som teknik, vil altid være der, men lige nu er det meget populært. Det vil være muligt at prøve f. eks. teknikker i både tykke og tynde garner og evt. brodere på strikarbejder.
Der må påregnes en mindre udgift til materialeforbrug.

Glasformning
Kursus 4 - 22
v/Clara Lundby - CL
Valgfaget henvender sig både til øvede og uøvede. Her bliver fantasien sat i gang.
Vi arbejder med glasset, når det er koldt - og det brændes efterfølgende i en keramikovn. Vi starter ud med at lave fine ting lavet
af skår fra vinflasker, og så bevæger vi os over til at bruge både vinduesglas og Bullseye-glas.
Der kan laves smykker, lysestager, ophæng eller små skåle. Her vil vi få skarpe, kantede glasskår til at blive smukke og afrundede.
Der vil blive afregnet pr. kg:
Vinduesglas kr. 150,- pr. kg. og Bullseye-glas kr. 250,- pr. kg.

Kreativ - maleri

Akvarel - Få kulør på tilværelsen
Kursus 31
v/Kristian Tikjøb - KT
Vi vil arbejde med hurtige skitser men også med gennemarbejdede billeder. Du kommer til at male landskab, opstilling, portræt og ganske frit. Et valgfag for såvel øvede som uøvede.
Der må påregnes kr. 100,- i udgifter til materialeforbrug


Akryl
Kursus 2 - 24 - 29
v/Hans Morten - HM
Akryl-farver er kraftige farver med mange muligheder. På kurset afprøver vi nogle af dem.
Vi ser på de grundlæggende ting ved billedopbygning: komposition, rytme, farver mm. Og ud fra det gennemarbejder vi vore malerier. Tag gerne billeder med fra fotoalbummet, der kan inspirere dig - f.eks fra en rejse, du har været på.
En mindre udgift til materialer må påregnes

Akryl, akvarel & farvekridt
Kursus 4 - 13- 27
v/Johanne Randen - JR
Vi vil fordybe os i emnet "mennesket og naturen". Vi vil se, om vi kan møde både vildskab og farlighed, dæmoni og idyl.
Naturen opfattes forskellig fra periode til periode - og fra kultur til kultur. Vi mennesker ser os ofte som stående uden for naturens
verden - men er der virkelig så stor en opdeling mellem mennesket og naturen?
Naturen kan leve uden os - men kan vi leve uden naturen? Vi kan påvirke naturen og få en følelse af, at det gør os i stand til at
kontrollere den. Men gør vi det? Har mennesket stadig drømmen om natur i sig?
Vi vil arbejde med fortrinsvis akrylmaleri men også udforske andre muligheder og materialer.
En mindre udgift til materialer må påregnes.

Kunst

Læs billeder - Kunsthistorie og billedanalyse
Kursus 4 - 22 - 29
v/Kristian Tikjøb - KT
I valgfaget arbejder vi med metoder til at analysere den kunst, du kan møde på museer og gallerier. Hvordan læses et realistisk, et abstrakt eller et konceptuelt værk? Vi vil se på kunstværker fra forskellige tider og genrer - og vi tager gerne udgangspunkt i kunst, der optager dig. Dette valgfag er i samarbejde med gæstelærer Peter Haarby
Ekskursionsudgift på kr. 250,-

Åndens huse - Kirkens kunst og arkitektur
Kursus 22 - 31
v/Kristian Tikjøb - KT
Bliv klogere på kirkens kunst og arkitektur. Vi skal se på kirker fra den romanske periode til i dag - og dermed se eksempler på næsten tusinde år stilhistorie. Eksempler på spændende kirkekunst vil også præge valgfaget. Alt belyst gennem foredrag og ekskursioner til udvalgte lokale kirker og kirker på Herning egnen.
Ekskursionsudgifter kr. 250,-

Litteratur

Den litterære scene anno 2018
Kursus 2 - 4
v/Lise Rokkjær - LR
Vi læser uddrag af den helt nye litteratur og diskuterer litteraturens relation til virkelighed og samfund. Vi vil undersøge skønlitterære bestsellere, men også kaste blikket på den klassiske litteratur, der stadig kan ægge og vække nye læsere. Valgholdet fungerer som studiekreds, hvor der læses, diskuteres og formes indlæg som del af det fælles højskolesamvær.
Der indgår en heldagsekskursion i valgfaget, derfor er der en ekstraudgift på kr. 100,-

Skriv i dit liv
Kursus 9 - 13 - 24
v/Sisse Skovbakke - SS
Skriveværksted med livsfortællinger, refleksioner, minder, "Det glemte Brev", inspiration, kreativ udforskning og udvikling af
skriftsproget. Valgfaget krydres med islæt af udgivne erindringsglimt af mere eller mindre kendte skribenter.
Besøg af gæstelærer Mads Ellegård Skovbakke med workshoppen "Tegn dit liv - erindringsstriber" om at kondensere og koncentrere sit udtryk.

Det litterære landskab - særlige steder, særlige stemmer
Kursus 9 - 27
v/Lise Rokkjær - LR
Litteratur og steder, fortællinger og landskaber hænger sammen i egnen omkring Limfjorden. Livet leves i landskaber, der knyttes erfaringer til steder, og litteraturen lever af erfaringerne. Valgfaget byder på ekskursioner, hvor vi besøger steder, der har dannet grobund og fundament for digtere og forfatterskaber. Vi skal også mødestedernes fortælling gennem foredrag og levende billeder.
Valgfaget byder på 3 eftermiddagsekskursioner og 1 heldagstur, derfor er der en ekstraudgift på kr. 250,-

Liv og skæbner i nyere nordisk litteratur
Kursus 22
v/Marianne Gyldenkærne - MG
Med udgangspunkt i en række nyere bøger af nordiske forfattere og en enkelt af ældre dato sættes der fokus på menneskeliv og skæbne under den nordiske himmel.
Vi begynder i det velkendte danske med Ida Jessens seneste bog "En ny tid" (2016) og drager til Norge og forfatteren Roy Jacobsen og "De usynlige" (2014). Derfra går turen til Island til en billedrig og poetisk roman "Himmerige og Helvede" (2010) af Jón Kalmar Stefánsson, som er en af Islands største nulevende forfatter. Han spiller på alle livets strenge i sit smukke sprog og poetiske skildringer af livet, døden og kærligheden.
Fra Island går turen til Færøerne og et spring tilbage i tiden til Jøren-Frantz Jacobsens bog "Barbara" (1939). Vi ser Nils Malmroses film "Barbara".
Turen rundt i det nyere nordiske slutter i Sverige med klassikeren "Ulveskindet" (2000-2004), der genfortælles i sin helhed om
jordemoderen Hillevi og de kvinder, der fulgte i hendes spor - en fortælling over næsten 100 år og den udvikling, der skete fra 1900
tallets begyndelse til i dag.
Nordisk litteratur skaber ikke blot en særlig stemning i sprog og naturskildringer, men bruger også naturens stærke kræfter - både
det stormfulde og det stille hav - som sindbillede på menneskelivet..
Ekskursionsudgift kr. 50,-

Mesterværker og udødelige historier
Kursus 29 - 31
v/Lise Rokkjær - LR
Mens de fleste bøger går i glemmebogen, viser andre sig særligt holdbare og slidstærke. Store værker, der overlever tiden fra generation til generation - fordi de er i en klasse for sig. I fællesskab vender vi forskellige værker og bliver sammen klogere på, hvad det er, der gør dem så gode.
Vi kigger ind i: Thomas Mann "Døden i Venedig", F. Scott Fitzgerald "Den store Gatsby", Ernest Hemingway "Solen går sin gang". Vi læser korte uddrag, diskuterer værkernes tid og temaer og krydrer det hele med filmklip.

Musik

Syng, syng, syng - guddommelige toner og sange med ture ud i det blå
Kursus 2 - 4 - 13 - 24
v/Ole Jørgensen - OJ
Vi skal selvfølgelig synge en masse - nye sange, gamle sange, revy, viser, danske sange og hvad vi nu finder på.
Det krydrer vi med gode historier, lytter og møder forskellige kunstnere, unge mennesker, der arbejder med sang - lytter til kor
m.m.
Vi vil tale om, hvad sangen gør ved os - og se på de muligheder sangen giver som et redskab i forbindelse med velvære, behandlingsform, terapi osv. Samtidige går vi efter din oplevelse med sangen - din historie.
Ekskursionsudgifter kr. 100,-

Let løb gennem musikhistorien
Kursus 2 - 9
v/Martin Ravn - MR
Musik har altid været der og præget det daglige liv, det fromme liv og været et statussymbol for konger og fyrster. Vi slår ned forskellige steder og i forskellige perioder for at skaffe os et overblik - og vi vil hele tiden lave paralleller til, hvad der sker i Danmark. Der vil også blive tid til at snakke om værkerne, deres komponister og tilblivelseshistorie. Vi må haste gennem barokken, klassikken for at nå romantikken frem til musikscenen i dag. Så det bliver til let løb mellem Bach, Mozart, Beethoven, Tjajkovskij og vore egne: Weyse, Gade, Carl Nielsen og Rued Langgaard. Og hvis ikke tempoet sætter pulsen op, så vil vi sikkert få åndenød af al den skønne musik, vi skal lytte til, synge og tale om!

Find din stemme og brug den
Kursus 22 - 29
v/Sisse Skovbakke - SS
Stemme-fag om en støttende og kreativ tilgang til sang og tale, så vi ikke bliver "uhørlige", når stemmen får rynker. Vi arbejder med
åndedræt og stemme som indgang til personlig gennemslagskraft.
Besøg af proceskonsulent og stemmecoach Malene Bichel med workshop om "Stemmen som værktøj til velvære".Find din

Ind i musikken - klassisk musik
Kursus 22 - 31
v/Ole Jørgensen - OJ
Musikkens verden er forunderlig, vidunderlig og uudtømmelig.....
Vi vil lytte til klassisk musik - og se lidt på historien bag.
Vi vil se lidt på opbygningen af værker - prøve at læse et partitur og se på de redskaber, musikeren bruger og arbejder med.
Vi skal opleve, nyde, "smage" og forhåbentlig blive lidt klogere - men også bare lære at modtage uden at analysere eller gennemgå.
Forsøge at finde vores egen oplevelse og historie i musikken. Måske byder faget også på en "live koncert" - man ved jo aldrig.
Dette er for dig der kan lide klassisk musik - men også for dig, der gerne vil prøve at udforske genren.

Fra Blues til rock - nedslag i den rytmiske musiks historie
Kursus 27 - 31
v/Martin Ravn - MR
Nedslag i den rytmiske musiks historie. Vi prøver at følge tendenser og udvikling af musikken, hvis egentlige rødder stammer fra Afrika, og op til den vidt forgrenede rytmiske musik i dag. Gennem musikeksempler, gamle filmklip og fællessang sporer vi os ind på sammenhænge og på den skønne musik!

Natur

Vandreture ved hav og fjord, 4-6 km over stok og sten
Kursus 2 - 4 - 29 - 31
v/Julietta P. Jensen - JJ
Vind i håret, skumsprøjt og pulsen op - ud at mærke årstidens vind og vejr i vidunderlige Vestjylland. 5 raske ture ved hav og fjord, åbne vidder, bakker, bølger og i skovens dybe stille ro. Unikke landskaber, naturoplevelser og naturglæde - godt for krop og sjæl. Turene krydres med fortællinger fra egnen - om folk, flora og fauna. Medbring godt udetøj og sko - vi går uanset vind og vejr!
4 Busture ud til vandreturenes startsted medfører en ekstraudgift på i alt kr. 250,-

Natursafari - med naturvejlederen på forårstur
Kursus 9
v/Julietta P. Jensen - JJ
Tag med ud og fang foråret på dejlige ekskursioner i vidunderlige Vestjylland, med fortællinger om årstidens små og store mirakler - fra det mindste kryb og kravl og det rene pip - til kronhjortens kastestænger, ulvehyl, bævere og gæs i tusindvis. Medbring godt udetøj og sko - vi tager afsted uanset vind og vejr!
Valgfaget byder på 3 eftermiddagsekskursioner og 1 heldagstur, og medfører derfor en ekstraudgift på kr. 250,-

Natursafari - med naturvejlederen på efterårstur
Kursus 27
v/Julietta P. Jensen - JJ
Vild, vildere Vestjylland - tag med ud på tur i vidunderlige Vestjylland med fortællinger om årstidens små og store mirakler - fra det mindste kryb og kravl, og det rene pip - til kronhjortens brunstbrøl, ulvehyl, bævere og gæs i tusindvis. Medbring godt udetøj og sko - vi tager afsted uanset vind og vejr!
Valgfaget byder på 3 eftermiddagsekskursioner og 1 heldagstur, og medfører derfor en ekstraudgift på kr. 250,-

Vandreture i Bakkers og Bølgers land, 4-6 km
Kursus 9 - 22 - 24
v/Knud Sørensen - KS
En, ikke uvæsentlig, del af Danmarks kyst smyger sig langs Limfjordens krumninger og Vesterhavets dramatiske lerskrænter ved Bovbjerg og viser sig gang på gang i et smukt samspil mellem morænelandskabet, fjorden og havet - og i dette landskab skal vi ud at vandre. Busture ud til vandreturenes startsted medfører en ekstraudgift på kr. 300,-

Forårsvandringer ved hav og fjord, 4-6 km over stok og sten
Kursus 13
v/Julietta P. Jensen - JJ
Vind i håret, skumsprøjt og pulsen op - ud at årstidens vind og vejr i vidunderlige Vestjylland. 5 raske ture ved hav og fjord, åbne vidder, bakker, bølger og i skovens dybe stille ro. Unikke landskaber, naturoplevelser og naturglæde - godt for krop og sjæl. Turene krydres med fortællinger fra egnen - om folk, flora og fauna. Medbring godt udetøj og sko - vi går uanset vind og vejr!
4 Busture ud til vandreturenes startsted medfører en ekstraudgift på i alt kr. 250,-

Svampejagt, skovkomfurer og sanselige smagsoplevelser
Kursus 24
v/Julietta P. Jensen
Et svampekursus, hvor du lærer en håndfuld gode og sikre spisesvampe at kende. Vi tager på svampejagt i skoven, indsamler svampe, som vi tilbereder enkelt og lækkert, og sætter smagsløgene i sving. Vi vil også indsamle planter og lave et par kryddersnapse. Vi har alle sanser åbne og griber de naturoplevelser, vi møder på vores vej. Medbring godt udetøj og sko - vi tager afsted uanset vind og vejr!
Valgfaget byder på 3 busture ud af huset, hvilket medfører en ekstraudgift på kr. 200,-

Jernhesten - kulturlandskab og fortællinger på cykel
Kursus 13 - 22
v/Lise Rokkjær - LR
Den nære geografi omkring højskolen byder på forunderlige landskaber. Vi cykler korte ture i en smuk, varieret og afvekslende natur. Landskaberne rummer mange fortællinger om både de istider, der skabte landskaberne, om os, der bor der nu, og om vore forfædres livsbetingelser. Med tramp i pedalerne, kaffe på termokanden og vidt udsyn bliver vi klogere på, hvor digteren Thøger Larsen hentede sin inspiration og egnens malere fandt malerkasserne frem.
Ønsker du at deltage på dette valgfag, anbefaler vi, at du medbringer egen cykel og cykelhjelm.

Samfund

Store tanker om hverdagslivet
Kursus 2 - 27
v/Marianne Gyldenkærne - MG
Vi mennesker har brug for tænkepauser i en effektiv verden, hvor vi hele tiden bliver målt på vore præstationer. Hverdagstemaer
som kærlighed og tilgivelse, skyld og skam, sorg og angst, livsmod og tro belyses med inddragelse af litteratur og kunst, kristendom
og filosofi. Filosof og teolog Søren Kierkegaard, den jødiske filosof Hannah Arendt og den islandske forfatter Jón Kalman Stefánson vil blive inddraget til inspiration.
Ekskursionsudgift kr. 50,-

Kulturekspeditioner i Nordvestjylland
Kursus 9 - 24
v/Asger Gyldenkærne - AG
Rundt om i hele Danmark finder vi historiens spor - men få steder så markante som her i Vestjylland. Her er fuldt af spor og minder, som vi vil opsøge:
Kirke og tro - med en markant deling i den grundtvigske og den missionske retning, eksemplificeret i Bøvlingbjerg og Harboøre.
1. Verdenskrig - hvor vi vil fordybe os i Danmarks rolle og dets muligheder med besøg i det nye Sea War museum, med dets store samling fra Jyllandsslaget. Det største søslag under 1. Verdenskrig.
Og endelig sporene efter 2. Verdenskrig med besøg i Hanstholm, hvor Europas største bunkersanlæg findes. Samtidig vil vi komme ind på flygtningestrømmen i slutning af verdenskrigen og deres skæbner.
Ekskursioner kr. 150,-
Kulturekspeditioner i Nordvestjylland
Kursus 13
v/Martin Ravn - MR
Nordvestjylland byder på storslået natur - og kultur. Vi vil gennem foredrag og ekspeditioner søge af få et klarere billede af vort område, hvordan naturen har formet menneskene, og få et indtryk af de mennesker, der har beskrevet deres hjemegn gennem poesi og sange.
Vi vil besøge Limfjordsøen Venø, lydens by Struer, havnebyen Thorsminde og endelig Klosterheden Plantage.
Ekskursionsudgifter kr. 200,-

Sundhed & psykologi

Mental sundhed gennem hele livet - en sag der kræver omtanke!
Kursus 4
v/Gitte Bitsch - GB
Med teorier om systemisk relations-psykologi, på den ene side og jeres livsklogskab på den anden, vil vi i fællesskab bruge dette forløb til at blive klogere på os selv og de historier, der har gjort os til dem, vi er.
En lang række "personlige" livstemaer, er faktisk fælles for os alle og hører til bestemte faser i livet. Vi bliver klogere på os selv ved at fortælle om egne historier - og ved at lytte til andres - så lad os snakke om det!
Forløbet her vil være en vekselvirkning mellem oplæg om teori og praksis, fælles refleksioner og erfaringsopsamling, fra Kierkegaard, Gergen og Brinkman til deltagernes egne historier.
Mental sundhed kræver samklang mellem tanker, følelser og krop - hvornår og hvordan oplever vi det?
Ekskursionsudgift kr. 50,-

Trivsel i den 3. alder - for dig, der ikke vil nøjes med at håbe!
Kursus 27
v/Gitte Bitsch - GB
Er du optaget af trivsel i den 3. alder, og har du lyst og mod til at sætte dig selv i spil og dykke ned i et holistiske sundheds- psykologisk bud på trivsel?
Med oplæg og teorier på den ene side - og øvelser, der kan booste din energi i dagligdagen, på den anden - vil vi bruge dette kursus til at blive klogere på trivsel og velvære, på balance og gode rytmer.
Hvordan fastholder jeg en positiv udvikling frem mod den bedste udgave af mig selv?
• Skal jeg dyrke hård motion eller er det meditation, der er svaret?
• Skal jeg læse tykke bøger for at holde mig åndsfrisk, eller er det bedre at løse svære matematikopgaver?
• Skal jeg bearbejde de sorger og temaer, jeg tumler med, eller er det for sent... eller bliver jeg for sårbar af at rippe op?
• Skal jeg dyrke yoga eller holde mig til senior-svømning?
Forløbet vil være en vekselvirkning mellem oplæg, blid motion og bevægelse, fælles refleksioner og erfaringsopsamling.
Ekskursionsudgift kr. 50,-

Kurser på Seniorhøjskolen
3 apr 2024
3 apr 2024
10 apr 2024
Se alle kurser