Valgfag 2024 - Natur & Bevægelse

NATUR & BEVÆGELSE


NATURVANDRINGER VED HAV & FJORD, 4-6 KM

Kursus 5 - 13 - 39

Vind i håret og skumsprøjt – naturglæde og nærvær. Ud og mærke årstidens vind og vejr på 5 udvalgte vandreture ved hav og fjord, i store åbne vidder, med bakker og bølger, og i skovens dybe stille ro. Unikke landskaber og forunderlige naturoplevelser – naturglæde, godt for krop og sind. Turene krydres med fortællinger fra egnen, om folk, flora og fauna. Vi går uanset vejr og vind, så medbring praktisk og godt udetøj og sko. Betaling på valgfaget er 250 kr.

v/Julietta Jensen

 

SVAMPE, SKOVKOMFUR OG SANSELIGE SMAGSOPLEVELSER

Kursus 33

Tag med på svampejagt i skov og krat. Lær en håndfuld gode og sikre spisesvampe at kende på ture rundt i vidunderlige Vestjylland. Vi indsamler svampe, tilbereder simple og enkle retter på skovkomfurer i skoven og på SeniorHøjskolen. Vi vil også indsamle planter og lave et par kryddersnapse. Vi har alle sanser åbne, og griber de naturoplevelser vi møder på vores vej. Medbring godt og praktisk udetøj – vi er ude uanset vind og vejr. Betaling på valgfaget er 200 kr.

v/Julietta Jensen

 

UD I DET BLÅ, NATURVANDRINGER 4-6 KM

Kursus 21 - 29 - 33

Har du lyst til gå og opleve en, ikke uvæsentlig, del af den vestjyske natur, som ligger langs den vestlige del af Limfjordens krumninger? Her er landskabet meget smukt og varieret og af afvekslende karakter. “Ud i det blå” fører os ad smalle stier, under høje træer, langs store skrænter i et stort åbent landskab med et vidt udsyn over fjord og hav - dansk sommer og efterår, når det er bedst. Har du lyst til at gå, hvor himlen er klar og blå, så på med støvler og rygsæk og ud i den vestjyske natur. Betaling på valgfaget er 200 kr.

v/Knud Sørensen

 

QI GONG, TAI CHI, PILATES OG VANDGYMNASTIK

Kursus 5 - 33

På dette valgfag vil vi arbejde kroppen godt igennem både i vand og på land. Vi skal træne i varmtvandsbassin og nyde elementets vægtløshed og den smidighed og lethed, som vandet giver til vores øvelser. Til lands skal vi snuse til både Qi gong, Tai Chi og pilates, som alle kredser om indre ro og balance gennem langsomme og koncentrerede øvelser. Qi gong og Tai Chi styrker både krop og sind gennem de langsomme øvelser. Pilates styrker ligeledes din kropsbevidsthed, forbedrer din kropsholdning, og giver dig en stærk og smidig krop. Betaling på valgfaget er 150 kr.

v/Anja Christensen
Kurser på Seniorhøjskolen
19 jun 2024
19 jun 2024
21A | 19.06 - 25.06.24 | 5.350 KR | 1 uge
26 jun 2024
21B | 26.06 - 02.07.24 | 5.350 KR | 1 uge
Se alle kurser