Valgfag - Kursus 15

NATURSAFARI OG VANDRETURE 4-6 KM

Tag med ud, og fang foråret på dejlige ekskursioner i vidunderlige Vestjylland med fortællinger om årstidens små og store mirakler. Fra det mindste kryb og kravl og det rene pip til kronhjortens kastestænger, ulvehyl, bævere og gæs i tusindvis. Medbring godt udetøj og sko. Vi tager afsted uanset vind og vejr.

v/ Julietta P. Jensen, JJ

EKSISTENS

Sorg og glæde følges ad. Men glæden får det sidste ord! I 2018 blev sorg optaget som officiel diagnose under ordlyden ”forlænget sorgforstyrrelse”. Det afføder spørgsmålet, om sorg er noget, vi skal helbredes fra? Er sorgen ikke snarere et vilkår for livet? Og hvad sker der med os, når vi mister, og hvad sker der, når vi tør dele det sværeste i livet med hinanden? Et dyk ned i filosoffen Kierkegaards tanker om sorg og kærlighed. Hvad siger nyere litteraturen om sorg, om kærlighedens dyreste pris? Hvad gør vi, når vi rammes? Og hvad laver man egentlig i en sorggruppe? Hvad siger en Hospicepræst om ”det sidste asyl”?

v/ Marianne Gyldenkærne, MG

LYRIKVÆRKSTEDET

Har du lyst til at beskrive din verden gennem digte? Så er dette valgfag noget for dig!

Her lærer du at komprimere dit sprog, udelade alt det uvæsentlige og komme ind til den gyldne kerne. Du får mulighed for at forny dit sprog, skrive kreativt/intuitivt, at lade dig inspirere af dagligdagen og se det store i det små. Vi stikker næsen i eksempler på poesi til mange tider, vi prøver højtlæsning eller læs-selv i plenum eller mindre grupper, og vi drøfter mangfoldigheden i det lyriske sprog.

Du får mulighed for at afprøve forskellige måder at lade sig inspirere på og får gode tips til at gøre dine digte levende, originale og læseværdige. Her er romantisk lyrik, knækprosa, hverdagspoesi, haiku-digte og alverdens versemål, men ingen lejlighedssange. Moster Odas hyldestkvad gemmer vi til en anden gang.

v/ Sisse Skovbakke, SS

LUL, LUL ROCKEN GÅR

Dette valgfag dykker ned i den rytmiske musiks udvikling. Det er undervisning i den rytmiske musiks rødder og udvikling til den vidt forgrenede populærmusik i dag. Udgangspunktet er i den afrikanske musik, der med slaverne, blev fragtet over havet til det amerikanske kontinent. Slavernes forskellige etniske oprindelse og deres forskellige muligheder for musikudøvelse danner baggrund for megen musik i dag: Blues, gospel, latin, jazz og rock og alle mulige stilarter affødt af dem. Vi vil lytte til historien og lytte til musikken gennem musik og videoklip. Kursisterne medvirker med egne erfaringer og musikalske præferencer.

v/ Martin Ravn, MR

KONTAKT
WebsiteContactbox_CompanyName
Kurser på Seniorhøjskolen
8 jul 2020
21A | 08.07 - 14.07.20 | 5.000 KR | 1 uge
8 jul 2020
21B | 08.07 - 14.07.20 | 5.000 KR | 1 uge
15 jul 2020
22A | 15.07 - 21.07.20 | 5.000 KR | 1 uge
Se alle kurser