Valgfag - Natur & Bevægelse i 2022

FRA GÅTUR TIL TANKEGANG

Kursus 13 & 28

Korte gåture 3-4 km. Vi skal i løbet af valgfagstimerne spadsere, slentre, flanere og gå med eftertænksomhed. Vi begiver os ud i felten på særlige gode gå-steder, i digteres fodspor, med historiens vingesus i håret. Som vandringsmanden tager vi på fodrejse, betræder alheden, det forjættede åbne land og flanerer i byrummet. Og vi hører alverdens vandringshistorier fra HC. Andersen til Dan Turéll. Betaling på valgfaget er 250 kr.
 
v/Knud Sørensen

HUMØR-VÆRKSTEDET; NATUR, LEG OG LATTER

Kursus 10

- i bevægelse for livet. Humør-værkstedet byder på forunderlige og forrygende fortællinger om alt fra flora og fauna til edderkoppeskræk, hæsblæsende elge og til oplæsning af små litterære fortællinger. Værkstedet byder på quiz, oplæsning, filmklip, tur ud af huset, leg, folkedans og enkelte små opgaver undervejs. Vi skal bruge både hoved og krop, naturens magi og skabe grobund for glæde, smil og begejstring - det handler om bevægelse for livet. Til valgfaget skal du bruge tøj og sko til bevægelse både ude og inde
 
v/Julietta Jensen

NATURVANDRINGER 4-5 KM

Kursus 5, 13 & 39

Tag med ud og fang årstiden på dejlige ekskursioner i vidunderlige Vestjylland, med fortællinger om årstidens små og store mirakler - fra det mindste kryb og kravl, og det rene pip - til kronhjortens kastestænger, ulvehyl, bævere og gæs i tusindvis. Medbring godt udetøj og sko - vi tager afsted uanset vind og vejr! Betaling på valgfaget er 250 kr.

v/Julietta Jensen

PILATES

Kursus 13 & 39
 
Her vil du få smurt de indre "tandhjul", særligt i ryg, nakke, skuldre samt mave, hofte og bækken området. Der vil også blive tid til ekstra forkælelse af hænder, fødder og åndedræt. Vi skal træne pilates både stående, liggende, med elastik, stokke, bold og i varmtvands bassin. Lave ansigtsyoga, åndedrætsøvelser og dejlige afspændinger. Og der vil også være sjove øvelser for 'de små grå' i form af koordinations-, reaktions- og huskeøvelser. Betaling på valgfaget er 100 kr.
 
v/Anja Christensen

SVAMPE OG NATUR

Kursus 28
 
Et svampekursus, hvor du lærer en håndfuld gode og sikre spisesvampe at kende. Vi tager på svampejagt i skoven, indsamler svampe, som vi tilbereder enkelt og lækkert, og sætter smagsløgene i sving. Vi vil også indsamle planter og lave et par kryddersnapse. Vi har alle sanser åbne og griber de naturoplevelser, vi møder på vores vej. Medbring godt udetøj og sko - vi tager afsted uanset vind og vejr! Betaling på valgfaget er 200 kr.
 
v/Julietta Jensen

UD I DET BLÅ, SOMMERVANDRINGER 4-6 KM

Kursus 19
 
Har du lyst til gå og opleve en, ikke uvæsentlig, del af Danmarks kyst, som ligger langs den vestlige del af Limfjordens krumninger? Her er landskabet meget smukt og varieret og af afvekslende karakter. "Ud i det blå" fører os ad smalle stier under høje træer, langs store skrænter i et stort åbent landskab med et vidt udsyn over fjord og hav - dansk sommer, når den er bedst. Har du lyst til at gå, hvor himlen er klar og blå, så på med støvler og rygsæk og ud i den vestjyske natur.
Betaling på valgfaget er 200 kr.
 
v/Knud Sørensen

Kurser på Seniorhøjskolen
28 feb 2024
7A | 28.02 - 05.03.24 | 4.850 KR | 1 uge
28 feb 2024
6 mar 2024
Se alle kurser