Sang & musik i 2023

DE NYE SANGE

Kursus 13

Højskolesangbogen har fået omkring 150 nye sange. Vi vil synge en del af dem - og samtidigt arbejde med stemmebrug, indstudering, fremførelse og genrebevidsthed. På holdet vil vi samtidigt prøve at bestemme "den gode sang" og undersøge, hvad der gør en sang sangbar og brugbar til fællessang.

v/Jesper Vinther

HVAD LYTTEDE VI TIL?

Kursus 33 & 39

Vi stiller skarpt på de sidste 100 års populærmusik i Danmark. For hvad er egentlig populærmusikkens historie? Og hvad er egentlig populærmusik? Vi skal undersøge genren og dykker ned i alt fra jazz og revyviser til rock ´n´ roll, pophits, og dansktop. Vi skal lytte til musikken, forholde os til teksterne og selvfølgelig mærke suset, når vi sammen
synger de sange, vi alle kender! Valgfaget er for alle og kræver ingen forkundskaber.

v/Janni Kjeldager Østergaard

PÅ KRYDS OG TVÆRS I HØJSKOLESANGBOGEN

Kursus 33

Hvis man vil finde kernen i, hvad der kan kaldes dansk, søger efter eksempler på sammenhængskraft i dansk kultur og
eksempler på gedigen dansk lyrik i 200 år, så er højskolesangbogen ikke til at komme uden om! Vi dykker ned i sangene, i historien og fortællingerne, og synger af hjertens lyst - "Så syng da Danmark lad hjertet tale".

v/Martin Ravn Jensen

SANG PÅ HJERNEN

Kursus 29 & 39

Sang kan mange ting - og sang er mange ting. Lige fra måder at synge på til stilarter m.m. I dette valgfag vil vi synge meget, se på de forskellige genrer og historierne bag - og vi vil synge både fra Højskolesangbogen, bestemte sang-forfattere, og forskellige stilarter - lige fra danske sange gennem tiden til film- og revysange. Vi skal også se på, hvad sangen kan og hvad der sker, når vi synger. Kan vi bruge sange til terapi, behandling m.m.? Vi skal også se lidt på det historiske lige - fra den tidlige sang, kirke/klostersang til opera, operette og musical. Og hvad med Jazzen og gospel
- hvornår kom det ind i billedet? Og hvad har sangen betydet i disse sammenhænge? Altså, en masse med sang, sang, sang - og vi skal synge, synge og synge - og snakke, snakke og snakke. I løbet af perioden ser vi også se en film, hvor sang har en stor betydning.

v/Ole Jørgensen

Kurser på Seniorhøjskolen
22 maj 2024
22 maj 2024
29 maj 2024
18A | 29.05 - 04.06.24 | 5.350 KR | 1 uge
Se alle kurser